Om du befinner dig i närheten av Uddevalla lördag 16 november så kommer här ett hett tips. Bohusläns museum inviger nämligen en utställning om sportfiske – med massor av matnyttigt för fiskeentusiasten. " />
Annons
Klassiska rullar och roliga nappatag på ny utställning | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

10 månader sedan Sverige Anders Lundin
Rullar för entusiaster på utställningen i Uddevalla. Här en gammal spinnrulle från AB Urfabriken. Foto: Bohusläns Museum.
Klassiska rullar och roliga nappatag på ny utställning

Om du befinner dig i närheten av Uddevalla lördag 16 november så kommer här ett hett tips. Bohusläns museum inviger nämligen en utställning om sportfiske – med massor av matnyttigt för fiskeentusiasten.

Sveriges Sportfiske- och Fiskevårdsförbund, alltså Sportfiskarna, fyller 100 år, och det firas med flera evenemang runt om i landet. Utställningen i Uddevalla sticker ut lite extra, eftersom den kommer att finnas på plats ända fram till augusti 2020. Invigningsdagen bjuder på flera spännande inslag, där Fiskejournalen är med och sätter färg på tillställningen. Bland annat kommer vår medarbetare Ove Haugen, redaktör för spalten Sanna fiskehistorier, att kåsera kring att vara sportfiskare. Dessutom finns Fiskejournalens legendariske medarbetare Janne Olssons privata föremål med i själva utställningen.

Det kommer även att botaniseras bland fiskerullar, bjudas på fiskepyssel och flugbindning, samt föreläsning av Sportfiskarnas regionchef Markus Lundgren. Kort sagt en massa anledningar att boka in datumet 16 november – eller att planera ett besök längre fram. Följ evenemanget på Facebook!

Läs även om detta:

https://www.fiskejournalen.se/sportfiskarna-satsar-ungt-soker-mer-personal/

 

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Är du också en fena på flugfiske? Anmäl dig då till SM! Foto: Anders Lundin
SM i flugfiske blir av – hög tid att anmäla sig

2020 är de inställda evenemangens år, men fiske tillhör de sysselsättningar som oftast går utmärkt att utöva trots Covid-19. SM i flugfiske kommer att genomföras som planerat, och det finns ännu tid att anmäla sig.

Svenska mästerskapen kommer att äga rum på tre olika skådeplatser mellan 2–4 oktober, nämligen Kolbäcksgropen (båtfiske) och Sörqvarnsforsen (strömfiske) i Hallstahammars kommun samt Ljusvattnet (landfiske) i Surahammars kommun.

Arrangörsklubb är SFK Atletfiskarna, och tillsammans med Sportfiskarna så hälsar de att det är hög tid att anmäla sig om du inte redan gjort det.
De första 30 anmälda erhåller en plats och därefter erhåller man plats som reserv. Sista anmälningsdag är måndag 28 september, meddelar Sportfiskarna på sin hemsida.

Du kanske även gillar detta