På Fiskekryssningen får flugnördarna sitt lystmäte när Flugfiskefilmer.se satsar på Klingberg-Westrin-tema. Deras filmer och böcker finns på plats och de bägge flugfiskande herrarna är där och håller både föredrag och workshop. " /> Klingberg och Westrin – på film, i bok och på riktigt | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Mathias Arnham
Klingberg och Westrin – på film, i bok och på riktigt

46_klingbergPå Fiskekryssningen får flugnördarna sitt lystmäte när Flugfiskefilmer.se satsar på Klingberg-Westrin-tema. Deras filmer och böcker finns på plats och de bägge flugfiskande herrarna är där och håller både föredrag och workshop.
I båtens konferensavdelning kommer det hållas en mini-mässa under lördagen. I Flugfiskefilmers monter blir det Westrin och Klingberg för hela slanten. Eller rättare sagt. Det börjar redan klockan nio med att Johan Kingberg håller workshop i fjällflugor. 09.30 öppnar mässan och där kan man hitta supererbjudanden på deras filmer och böcker. Klockan 11.00 håller Westrin ett föredrag om Sandåslandet. Sedan finns både Gunnar Westrin och Johan Klingberg på plats hela dagen för att signera böcker och prata med besökare.
Tag chansen att få ett fisketips från dessa äkta gentlemän!

Boka Fiskekrysssningen här

 

Relaterad nyhet från din region
36 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Vilken inställning har du till fiskar som kan ha förhöjda halter av dioxiner? Foto: Victor Serban
Feta vildfångade matfiskar – tyck till om dem!

Ett vedertaget budskap är att fisk är nyttigt. Men att om du äter för mycket av vissa fiskar så kan det ha negativa hälsoeffekter. Vildfångad fet fisk från Östersjön, Vänern och Vättern kan exempelvis innehålla förhöjda halter av dioxiner.

SVA, Statens Veterinärmedicinska Anstalt, ber nu fiskare och övrig allmänhet om hjälp att kartlägga svenskarnas inställning till matfisk, närmare bestämt hur våra matvanor påverkas av rapporter om dioxinhalter i vildfångad fet fisk.
”Att äta för mycket av denna fisk kan ha negativa hälsoeffekter. Vid de aktuella nivåerna är risken framförallt störningar på reproduktiv hälsa medan ännu högre nivåer också kan orsaka cancer, hormonstörningar och skador på nervsystem och immunförsvar”, skriver SVA på sin hemsida.

De konstaterar också att många ändå väljer att äta just dessa fiskar, utifrån andra faktorer som smak, kvalitet, pris och bevarande av den lokala kulturen.
SVA uppmanar nu frivilliga att svara på en enkät i detta ämne, som du hittar här!

Du kanske även gillar detta