På Fiskekryssningen får flugnördarna sitt lystmäte när Flugfiskefilmer.se satsar på Klingberg-Westrin-tema. Deras filmer och böcker finns på plats och de bägge flugfiskande herrarna är där och håller både föredrag och workshop. " /> Klingberg och Westrin – på film, i bok och på riktigt | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Mathias Arnham
Klingberg och Westrin – på film, i bok och på riktigt

46_klingbergPå Fiskekryssningen får flugnördarna sitt lystmäte när Flugfiskefilmer.se satsar på Klingberg-Westrin-tema. Deras filmer och böcker finns på plats och de bägge flugfiskande herrarna är där och håller både föredrag och workshop.
I båtens konferensavdelning kommer det hållas en mini-mässa under lördagen. I Flugfiskefilmers monter blir det Westrin och Klingberg för hela slanten. Eller rättare sagt. Det börjar redan klockan nio med att Johan Kingberg håller workshop i fjällflugor. 09.30 öppnar mässan och där kan man hitta supererbjudanden på deras filmer och böcker. Klockan 11.00 håller Westrin ett föredrag om Sandåslandet. Sedan finns både Gunnar Westrin och Johan Klingberg på plats hela dagen för att signera böcker och prata med besökare.
Tag chansen att få ett fisketips från dessa äkta gentlemän!

Boka Fiskekrysssningen här

 

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nors – bra föda för rovfiskar. Foto: Länsstyrelsen
Se där – plötsligt påträffades nors i Försjön

Försjön i Eksjö kommun är ett populärt sportfiskevatten, där det genom årens lopp satts ut flera olika arter med syftet att stärka bestånden. Nu har det för första gången i modern tid påträffats nors i sjön.

Redan på 1800-talet sattes det ut röding och gös i Försjön, och senare skedde även stödutsättning av gädda och sik. En nyligen publicerad undersökning om fiskbeståndet i Försjön visar att det domineras av abborre, men för första gången i modern tid konstateras det finnas nors i sjön. Arten sattes ut redan 1905, men har alltså inte påträffats där på senare tid.

Förutom fisk fångades även signalkräftor. I bottensatta nät fångades mycket få individer medan fångstvikten var normal jämfört med sjöar av liknande storlek och djup på höglandet, rapporterar länsstyrelsen i Jönköping. Resultatet från provfisket visar att sjöns ekologiska status med avseende på fisk är god.

– Att det fångades få fiskar var väntat och är en följd av Försjöns karga och näringsfattiga karaktär. Däremot medför den rika förekomsten av nors och signalkräftor bra förutsättningar för sjöns fina bestånd av abborre, säger Rasmus Linderfalk, fiskerikonsulent vid Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Du kanske även gillar detta