Träffa Johan Klingberg på Sportfiskemässan. Träffa Johan Klingberg på Sportfiskemässan.[/caption] " /> Klingberg på scenen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Klingberg på scenen
Träffa Johan Klingberg på Sportfiskemässan.

Träffa Johan Klingberg på Sportfiskemässan.

Johan Klingberg är en av Sveriges mest skickliga och populära flugfiskare. Med sin mångsidighet och pedagogik går han hem hos såväl avancerade flugfiskare som hos nybörjare.
På Sportfiskemässan i Kista fokuserar Johan Klingberg på torrflugeöring. Under sitt föredrag går han igenom mönster som täcker de flesta sländarter. Det finns nämligen vissa principer för hur de närmast identiska mönstren skall vara konstruerade för att fungera bra i olika vattenhastigheter.
Johan Klingberg är både chefredaktör, författare och lärare. Hans nyfikna och positiva attityd är en inspirationskälla för många flugfiskare i landet, oavsett vilket stadium de befinner sig på.
Möt honom på mässan fredag klockan 16.15, lördag klockan 12.30 eller söndag klockan 10.15.
Se resten av scenschemat här.
Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta