Hur ska man bäst komma åt de grova abborrarna som håller till i vass och annan vegetation? Ett framgångsrikt sätt är att använda så kallade offset-krokar, och abborrmästaren Mikko Seppänen visar nu hur det går till. " /> Knep och knåp med Mikko – rigga för vasst abborrfiske | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Mikko Seppänen visar hur en offset-krok ska riggas. Foto: Mikko Seppänen/Youtube
Knep och knåp med Mikko – rigga för vasst abborrfiske

Hur ska man bäst komma åt de grova abborrarna som håller till i vass och annan vegetation? Ett framgångsrikt sätt är att använda så kallade offset-krokar, och abborrmästaren Mikko Seppänen visar nu hur det går till.

Mikko Seppänen, som bland annat lyckats med konststycket att vinna både Perchfight och Pikefight, fortsätter serien med instruktionsvideos där han visar sina bästa knep och knåp. Tidigare i höstas släppte han en video där han formligen bröt ned abborrfisket på molekylnivå, vilket ni kan läsa om här.

I den senaste videon handlar det om att knäcka koden i kluriga vassvatten.

– Att rigga för en weedless-presentation med så kallade offset-krokar med sina abborrjiggar är populärt nuförtiden och ett väldigt effektivt sätt att komma åt fisket i vass, vegetation och annat bråte där abborre ofta håller till, konstaterar Mikko Seppänen.

För er som aldrig provat detta så slängde han ihop en kort video om hur kroken fungerar samt hur den riggas:

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta