Missa inte Garmin-bloggen på Sportfiskeforum.se. Missa inte Garmin-bloggen på Sportfiskeforum.se.[/caption] " /> Kolla in Garmin-bloggen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Kolla in Garmin-bloggen
Missa inte Garmin-bloggen på Sportfiskeforum.se.

Missa inte Garmin-bloggen på Sportfiskeforum.se.

I dag såg Garmin-bloggen dagens ljus. Ett antal utvalda testpiloter kommer att testa ekolod, plotter och handburen GPS från Garmins sortiment.
Under våren sökte Garmin testpiloter för marinelektronik och handburen GPS. Nu har de utvalda börjat testa prylar och kommer blogga löpande om deras erfarenheter och reflektioner. De har även lovat att bjuda på handfasta tips under resans gång.
Bloggen hittar du här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Så här såg det ut efter att Fortum stängt av vattnet i Väljeån. Foto: Privat
Fortum polisanmäls efter nolltappning i öringvatten

I somras fick människor vid Väljeån i Hälsingland rusa ut för att rädda sprattlande fisk, efter att vattnet plötsligt försvunnit på en sträcka av 2 kilometer. Nu har Länsstyrelsen i Gävleborg polisanmält Fortum för misstanke om brott mot miljöbalken.

Det var i juni 2020 som händelsen i Väljeån utspelade sig, där den lokala fiskevårdsföreningen befarar att flera årskullar av både harr och öring slogs ut. Det har gjorts stora insatser för fiskevården i det aktuella vattnet, och enligt vattendomen från 1950 ska minst en kubikmeter vatten per sekund alltid ska släppas.

Fortum erkände att en dammlucka stängts av misstag, men Länsstyrelsen i Gävleborg väljer ändå att polisanmäla bolaget för brott mot miljöbalken. Torrläggningen ska enligt länsstyrelsens bedömning medfört en påtaglig risk för skador på fisk och andra vattenlevande organismer.

– Bryter man mot en vattendom måste vi anmäla det så får miljöåklagaren göra en utredning på det här, säger Gustav Hartzell, handläggare på länsstyrelsens enhet för vattenverksamhet och fiske, till Hela Hälsingland.

Du kanske även gillar detta