Om du är sjuksköterska och dessutom brinner för fiske, så är det bara att gratulera. Åtminstone om du vill tillbringa sommaren i Jämtland. Krokoms kommun erbjuder nämligen gratis boende och fiske till sjuksköterskor som vikarierar nästa sommar. " /> Kommun erbjuder gratis fiske och boende för sjuksköterskor | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Sjuksköterskor får både bo och fiska gratis i Krokoms kommun, där bland annat Hårkan och Långan rinner. Foto: Anders Lundin
Kommun erbjuder gratis fiske och boende för sjuksköterskor

Om du är sjuksköterska och dessutom brinner för fiske, så är det bara att gratulera. Åtminstone om du vill tillbringa sommaren i Jämtland. Krokoms kommun erbjuder nämligen gratis boende och fiske till sjuksköterskor som vikarierar nästa sommar.

Det generösa erbjudandet har naturligtvis ett sammanhang, som gör att just yrkesgruppen sjuksköterskor är särskilt intressanta. Liksom många andra kommuner har Krokom svårt att hitta vikarier inom vården under sommaren, och därför har man satt ihop ett erbjudande som man hoppas att sjuksköterskor runt om i landet ska nappa på. Det har inte varit ovanligt att exempelvis läkare har lockats med liknande förmåner i inlandskommuner, som exempelvis gratis liftkort. Krokom motiverar sin satsning med att man inte vill köra slut på sina egna sjuksköterskor, utan ge dem större möjlighet till önskad ledighet genom att hitta fler vikarier. Win-win för alla med andra ord.

Så här beskriver kommunen sitt koncept: ”Upplev fantastiska Jämtland med oslagbar natur, fjäll och fiskevatten. Vi söker sjuksköterskor eller distrikts­sköterskor till Hälsa och sjukvård sommaren 2020, 80 eller 100 procent. Vi erbjuder betalt boende samt betald förmån där du kan kombinera arbete med vandring i fjällen eller fiske. Du kan till exempel välja betalt hunddagis med fjällutsikt eller fiskekort och fiskekurs. För att ta del av erbjudandet så behöver du arbeta hos oss minst fyra veckor under sommarperioden”.

Läs mer på Krokoms kommuns hemsida

Missa inte heller att läsa om detta i Fiskejournalen:

https://www.fiskejournalen.se/skippa-odlad-lax-pa-julbordet-har-ar-frodins-alternativ/

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
Andreas Hagström tar över rodret på Beason båtar efter Peter Hedqvist. Foto: Privat
Fiskeprofil blir ny kapten på klassiskt båtföretag

Båtbranschen rider på en framgångsvåg, och både nya och gamla aktörer tar utvecklingen framåt. Nu står det klart att klassiska Beason Båtar får en ny ägare, nämligen i form av Andreas Hagström från Mariestad.

Andreas tar över efter Peter Hedqvist, som styrt skutan på Beason Båtar sedan 2006. Han kommer dock att vara kvar inom företaget, både med att bygga båtar och ta fram nya båtmodeller tillsammans med Andreas.
– Inom kort kommer vi presentera en modell som fyller ett hålrum i det nordiska sportfisket, meddelar Andreas Hagström.

Det ska tilläggas att Andreas Hagström, som är ett välkänt namn inom trollingkretsar, sedan tidigare driver Mariestads Marina. Enligt dem själva är intresset för välbyggda sportfiskebåtar som tål det nordiska klimatet stort, att och Beason är många sportfiskares ”drömbåt”.

Du kanske även gillar detta