Om du är sjuksköterska och dessutom brinner för fiske, så är det bara att gratulera. Åtminstone om du vill tillbringa sommaren i Jämtland. Krokoms kommun erbjuder nämligen gratis boende och fiske till sjuksköterskor som vikarierar nästa sommar. " />
Annons
Kommun erbjuder gratis fiske och boende för sjuksköterskor | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

10 månader sedan Sverige Anders Lundin
Sjuksköterskor får både bo och fiska gratis i Krokoms kommun, där bland annat Hårkan och Långan rinner. Foto: Anders Lundin
Kommun erbjuder gratis fiske och boende för sjuksköterskor

Om du är sjuksköterska och dessutom brinner för fiske, så är det bara att gratulera. Åtminstone om du vill tillbringa sommaren i Jämtland. Krokoms kommun erbjuder nämligen gratis boende och fiske till sjuksköterskor som vikarierar nästa sommar.

Det generösa erbjudandet har naturligtvis ett sammanhang, som gör att just yrkesgruppen sjuksköterskor är särskilt intressanta. Liksom många andra kommuner har Krokom svårt att hitta vikarier inom vården under sommaren, och därför har man satt ihop ett erbjudande som man hoppas att sjuksköterskor runt om i landet ska nappa på. Det har inte varit ovanligt att exempelvis läkare har lockats med liknande förmåner i inlandskommuner, som exempelvis gratis liftkort. Krokom motiverar sin satsning med att man inte vill köra slut på sina egna sjuksköterskor, utan ge dem större möjlighet till önskad ledighet genom att hitta fler vikarier. Win-win för alla med andra ord.

Så här beskriver kommunen sitt koncept: ”Upplev fantastiska Jämtland med oslagbar natur, fjäll och fiskevatten. Vi söker sjuksköterskor eller distrikts­sköterskor till Hälsa och sjukvård sommaren 2020, 80 eller 100 procent. Vi erbjuder betalt boende samt betald förmån där du kan kombinera arbete med vandring i fjällen eller fiske. Du kan till exempel välja betalt hunddagis med fjällutsikt eller fiskekort och fiskekurs. För att ta del av erbjudandet så behöver du arbeta hos oss minst fyra veckor under sommarperioden”.

Läs mer på Krokoms kommuns hemsida

Missa inte heller att läsa om detta i Fiskejournalen:

https://www.fiskejournalen.se/skippa-odlad-lax-pa-julbordet-har-ar-frodins-alternativ/

Relaterad nyhet från din region
1 dag sedan Sverige Anders Lundin
Martina Sjöstedt med gädda nummer 201 denna säsong. Foto: Privat
Över 200 gäddor denna säsong – så lyckas Martina

Martina Sjöstedt åker land och rike runt i jakten på favoritfisken – gädda. Nu har vintern kommit till norra Sverige, men i södra landsdelarna pågår säsongen ett tag till – och Martina kan knepen för att lura höstgäddorna.

Hittills har hon landat över 200 gäddor denna säsong, och det kommer garanterat att bli ytterligare några fler innan hon ställer undan spöt för säsongen.
– Det har varit en rolig och lärorik säsong. Många fiskar i båten och flera spännande möten med andra likasinnade personer. Jag har lärt mig mycket och jag har lagt mycket tid på fisket och på att läsa av vatten och leta mig fram på nya ställen, berättar Martina.

Hon tillhör sportfiskarna som är beredd att lägga mycket tid på att maximera sina chanser.
– En del vatten jag fiskat på har inte ens haft en djupkarta, så det har jag fått ritat själv med mitt ekolod. Då är det extra roligt att lyckas när man vet att man gjort jobbet själv!
Hennes största fisk denna säsong lyckades hon kroka i mitten av oktober, på ett spontanpass innan jobbet mitt i blåsvädret.
– Det var min 201:a gädda denna säsong, en fin dam på 105 centimeter och 7,8 kilo. Inget personligt rekord, men en otroligt fin fisk!

Här kommer Martinas tips för ett bra gäddfiske på senhösten:
1)
Leta reda på betesfisken, där maten finns där finns gäddan.
2) Stick ut, välj ett bete som hörs och syns. Skrikiga färger och rassel har fungerat för mig!
3) Fiska långsamt, många och långa vevstopp! Gäddan hugger oftast i vevstoppet. Blya med lätta vikter och låt betet sjunka långsamt.
4) Håll dig varm, du vill inte avbryta ditt fiskepass för att du fryser.
5) Ha roligt! Dela gärna upplevelsen med en fiskekompis. Delad glädje är dubbel glädje!

Du kanske även gillar detta