Djupkartan hjälper dig att hitta fiskeplatsen. Karta: Bollnäs kommun[/caption]Gamla gubbar brukar ha en kuslig förmåga att hitta den där magiska platsen där storabborren gömmer sig. Tyvärr är farbröderna inte alltid pigga på att dela med sig av sin kunskap, men lyckligtvis finns hjälp att få.
" /> Kommunen hjälper dig klå farfar | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Mathias Arnham
Kommunen hjälper dig klå farfar

Djupkartan hjälper dig att hitta fiskeplatsen. Karta: Bollnäs kommun

Djupkartan hjälper dig att hitta fiskeplatsen. Karta: Bollnäs kommun

Gamla gubbar brukar ha en kuslig förmåga att hitta den där magiska platsen där storabborren gömmer sig. Tyvärr är farbröderna inte alltid pigga på att dela med sig av sin kunskap, men lyckligtvis finns hjälp att få.
Många kommuner lägger nämligen ut djupkartor över populära fiskevatten på sina hemsidor, helt gratis.
Kartorna hjälper dig att hitta heta platser som djuphålor och grynnor – värdefull kunskap när surgubbarna tiger.
Länsstyrelsen i Skåne har dessutom samlat djupkartor för hela länet på ett och samma ställe. Saknas kartor för din sjö? Hör av dig till kommunen och be dem ordna saken! Om de trilskas kan du alltid vädja om hjälp med att slå en äldre släkting på fingrarna…

Erik Kohlström

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta