Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Kompisar i ledningen

Sedan Tero Paakki varit ute och letat upp ännu några Göta älv-gäddor vid Lilla Edet är det nu de två fiskekompisarna Paakki och Jarmo Kuisma som har ledningen i Meterligan.
Tero Paakki är en flitig gäddfiskare som sticker ut en sväng på älven så fort han får en stund över. I början av maj var han ute vid tre tillfällen – och vid alla tre tillfällena fick han fina gäddor på trolling. En på 112, en på 107 och en på hela 115 centimeter. Om den sistnämnda skriver Tero i anmälan:
”Jag och lilleman var ute på ett snabbpass i älven. Skulle bara hinna fiska cirka tre timmar, men vet att det kan räcka gott – och det gjorde det. Den tog på bonnatrolling på ett bra storgäddeställe”.

Med de här tre gäddorna går Tero upp på andraplatsen i Meterligan – men kan ändå konstatera att det är en bit fram till fiskekompisen Jarmo, som har nästan dubbelt så många meter gädda registrerade.
Svenne Andersson

Tero Paakki visar upp en av de fina gäddor som han trollat upp i Göta älv de senaste veckorna.

Relaterad nyhet från din region
52 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Försvarsmakten meddelar att de kommer att öka sin närvaro i skärgården.
Här ska sportfiskare se upp för militären!

Det är många som ska samsas om utrymmet i skärgården. Försvarsmakten meddelar nu att de kommer att öka sin närvaro i både Stockholms skärgård och områden utanför Göteborg, där det finns anledning för sportfiskare att hålla sig undan.

Enligt försvarmakten är orsaken till deras ökade närvaro att nya värnpliktiga behöver utbildas samt det ”försämrade” världsläget. Enligt försvarsmakten kan det faktiskt få motsatt effekt bland allmänheten att de ökar sin närvaro, alltså att ännu fler båtar åker ut.
– Det finns en okunskap och fritidsbåtar kommer för nära för att ta selfies, säger Rebecca Landberg, kapten i marinen, till SVT.

Här är områdena som gäller:
* Stockholms södra skärgård, främst Hårsfjärden, Mysingen och nordvart mot Dalarö, Långbälingssund, Järnholmssund och Gåsstensfjärden.
Stockholms mellersta skärgård, norr och syd om Björkö Kroksö, området runt Korsö, Träsköfjärden och området runt Lådna Låren.
Stockholms norra skärgård, området runt Söderarm.
Gryts och Valdemarsviks skärgård.
Karlskronas yttre redd.
*Göteborgs skärgård, främst mellan Björkö och Tistlarna.

Du kanske även gillar detta