Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Kompisar i ledningen

Sedan Tero Paakki varit ute och letat upp ännu några Göta älv-gäddor vid Lilla Edet är det nu de två fiskekompisarna Paakki och Jarmo Kuisma som har ledningen i Meterligan.
Tero Paakki är en flitig gäddfiskare som sticker ut en sväng på älven så fort han får en stund över. I början av maj var han ute vid tre tillfällen – och vid alla tre tillfällena fick han fina gäddor på trolling. En på 112, en på 107 och en på hela 115 centimeter. Om den sistnämnda skriver Tero i anmälan:
”Jag och lilleman var ute på ett snabbpass i älven. Skulle bara hinna fiska cirka tre timmar, men vet att det kan räcka gott – och det gjorde det. Den tog på bonnatrolling på ett bra storgäddeställe”.

Med de här tre gäddorna går Tero upp på andraplatsen i Meterligan – men kan ändå konstatera att det är en bit fram till fiskekompisen Jarmo, som har nästan dubbelt så många meter gädda registrerade.
Svenne Andersson

Tero Paakki visar upp en av de fina gäddor som han trollat upp i Göta älv de senaste veckorna.

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
SportfiskeSverige Online 2021 ska innehålla både livefiske och digital shopping om den blir av.
Freewater kastar loss mot digital sportfiskemässa

Sportfiskemässan blev som bekant inställd med anledning av pandemin – men nu planeras det i stället en digital variant i annan regi. Det är Freewater Pictures som hoppas ro i land en satsning samma datum 19–21 mars, under namnet SportfiskeSverige Online 2021.

Det är Oskar Stenberg och det övriga gänget i Freewater Pictures som vill samla branschen i digital form, nu när den fysiska mässan inte blir av. Sista spiken är inte inslagen ännu, men förhoppningsvis kan de ge grönt ljus inom kort.
– Vi har arrangerat ett flertal digitala mässor som blivit lyckade, och vi har ett koncept som vi tror kommer fungera i större skala också, berättar Oskar för Fiskejournalen.

De hoppas på ett 50-tal utställare och 30 betesbyggare, och själva basen för sändningen kommer att vara vid en marina där det finns öppet vatten, med livefiske och demonstrationer av både båtar och utrustning. Det kommer att ske under så säkra former som möjligt, och det är därmed inte öppet för allmänheten att komma just dit.
– Vi måste ha höga mål, men vi har testat oss fram med flera olika databaser och system som vi vet fungerar. Det mässor vi haft hittills har gett väldigt bra försäljning för utställarna.

Just nu raggar Freewater Pictures fler utställare och intressenter, och förhoppningen är att även Sportfiskemässan ska haka på så småningom.
–  Jag tror faktiskt att de fysiska mässorna kommer ett ha en parallell digital variant i framtiden. Det är på tiden att sportfisket digitaliseras, och jag hoppas folk känner att vi gör en bra sak för branschen, hälsar Oskar Stenberg.

Du kanske även gillar detta