Naturskyddsföreningen negativ till vattenkraft[/caption] " /> Kräver stopp för vattenkraften | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Kräver stopp för vattenkraften
Naturskyddsföreningen negativ till vattenkraft

– Vi måste sluta subventionera den här förstörelsen och det måste bli möjligt att ompröva vattendomar, säger Naturskyddsföreningens ordförande Mikael Karlsson.

Fiskmarknad 2013 i Karlstad gick av stapeln förra veckan. Där uttryckte sig Naturskyddsföreningens ordförande Mikael Karlsson väldigt tydligt.
– Stoppa utbyggnaden av vattenkraften. Nu!

Han anser att hela Klarälvdalen borde skyddas.
Under tre dagar förra veckan samlas experter och intresserade i Karlstad för att diskutera problemen för fiskar att passera den utbyggda vattenkraften. Landshövding Kenneth Johansson var en av många som tyckte till om vattenkraft och framtiden.
– Vi har mycket vatten i Värmland och därmed har vi mycket att vinna på att vi hittar nya lösningar. Det finns stora utmaningar att anta, men också många möjligheter att visa på.
Mikael Karlsson är ordförande i Naturskyddsföreningen och dessutom ”värmlänning”. Han ser positivt på den kraftsamling som nu sker i Karlstad i och med Fiskmarknad 2013.
– Vattenkraften förstör så mycket så den fortsatta utbyggnaden måste stoppas. Vi måste sluta subventionera den här förstörelsen och det måste bli möjligt att ompröva vattendomar.
Läs tidigare notiser om Fiskmarknad 2013.
Mer läsning på www.nwt.se
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta