Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Kreativa läsare

Avdelningen Fisketipset är och har varit ett mycket populärt inslag i tidningen under många år. Redaktör är Ingvar Ohlsson och han förmedlar de bästa tipsen i varje nummer av Fiskejournalen. Blir ditt tips publicerat, så får du en haspelrulle som belöning.
Att hitta egna lösningar på problem verkar ligga oss sportfiskare varmt om hjärtat. Under alla år som fisketipset funnits i tidningen har ni läsare generöst delat med er av tips som gör vårt fiske roligare, billigare och effektivare.
Har du kanske en lösning på ett problem som vi andra fortfarande brottas med? Tveka inte att skicka in det till Fisketipset.
Publicerat tips belönas med allroundrullen Cardinal 103 (värde 549 kr) från ABU. Sänd ditt tips med foto eller ritning till: Fiskejournalen, Box 104, 443 22 Lerum, alternativt skicka ditt tips i webbformuläret här på webbsidan.
Morgan Fihn

Ett av alla de tips som strömmar in till Fisketipset. En betesräddare, inskickad av Michael Kähönen från Bollebygd.

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nu kan öringar leta sig upp till nya lekplatser i Hargsån. Foto: Jon Sailer
Det är vår – släpp fiskarna och bäckarna loss!

Fiskevården är på frammarsch i Sverige. Såklart måste vi berätta om detta glädjeämne från Uppland, där Hargsån släpps fri efter 350 år i bojor.

Rubriken är en association till den svenska filmklassikern ”Släpp fångarne loss – det är vår!”.  Och nog förtjänade Hargsån att släppas loss efter så många århundranden. Ån har varit torrlagd i 350 år, ända sedan bruket vid Nerhammaren anlades.
Det 182 meter långa omlöp som nu öppnats kommer att ge lekvandrande fisk tillgänglighet till ett helt åsystem, med över 40 hektar våtmark och flera kilometrar med skogsbäckar.

Det är Upplandsstiftelsen som tillsammans med Sportfiskarna och Hargs bruk lyckats ro projektet i hamn.
Direkt efter färdigt arbete sågs havsöring gå upp och leka på de nyanlagda lekbottnarna. Dessutom noterades den rödlistade arten nejonöga som nu får bättre chans att klara sig, rapporterar Upplandsstiftelsen på sin hemsida. Här kan du även se ett filmklipp från SVT om händelsen!

Du kanske även gillar detta