Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Kreativa läsare

Avdelningen Fisketipset är och har varit ett mycket populärt inslag i tidningen under många år. Redaktör är Ingvar Ohlsson och han förmedlar de bästa tipsen i varje nummer av Fiskejournalen. Blir ditt tips publicerat, så får du en haspelrulle som belöning.
Att hitta egna lösningar på problem verkar ligga oss sportfiskare varmt om hjärtat. Under alla år som fisketipset funnits i tidningen har ni läsare generöst delat med er av tips som gör vårt fiske roligare, billigare och effektivare.
Har du kanske en lösning på ett problem som vi andra fortfarande brottas med? Tveka inte att skicka in det till Fisketipset.
Publicerat tips belönas med allroundrullen Cardinal 103 (värde 549 kr) från ABU. Sänd ditt tips med foto eller ritning till: Fiskejournalen, Box 104, 443 22 Lerum, alternativt skicka ditt tips i webbformuläret här på webbsidan.
Morgan Fihn

Ett av alla de tips som strömmar in till Fisketipset. En betesräddare, inskickad av Michael Kähönen från Bollebygd.

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta