Olof Schröder pulveriserade sitt gäddrekord i St Annas skärgård. Metoden var jerkfiske och i linändan satt en Xbuster. Olof Schröder pulveriserade sitt gäddrekord i St Annas skärgård. Metoden var jerkfiske och i linändan satt en Xbuster.[/caption] " /> Krossade sitt gäddrekord | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Krossade sitt gäddrekord
Olof Schröder pulveriserade sitt gäddrekord i St Annas skärgård. Metoden var jerkfiske och i linändan satt en Xbuster.

Olof Schröder pulveriserade sitt gäddrekord i St Annas skärgård. Metoden var jerkfiske och i linändan satt en Xbuster.

En helt vanlig fiskedag förvandlades till en helt fantastisk fiskedag. Det skriver Olof Schröder i sin fångstrapport till 100-klubben. Han syftar på ett nytt personligt rekord för gädda, en höjning från 4,9 kilo till 14,5 kilo.
När Olof Schröder och fiskekompisen Henrik förflyttade sig mellan två fiskeplatser i St Annas skärgård fick Olof ett brutalt hugg.
– Jag trodde det var bottennapp men sen såg jag en riktigt stor gädda ruska ur mitt bete ur munnen, berättar han.
De båda var båda överens om att det var den största gädda de sett, och att de aldrig skulle få den att hugga igen.
– Men efter några kast igen så högg den, ”Jag har den!” var det ända jag fick fram.
Fångsten innebar en rejäl höjning av Olofs personliga rekord för gädda, från 4,9 kilo till 14,5 kilo. Fisken mättes till 116 centimeter och högg på betet Xbuster.
Självklart anmäler han fångsten till 100-klubben.

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
SportfiskeSverige Online 2021 ska innehålla både livefiske och digital shopping om den blir av.
Freewater kastar loss mot digital sportfiskemässa

Sportfiskemässan blev som bekant inställd med anledning av pandemin – men nu planeras det i stället en digital variant i annan regi. Det är Freewater Pictures som hoppas ro i land en satsning samma datum 19–21 mars, under namnet SportfiskeSverige Online 2021.

Det är Oskar Stenberg och det övriga gänget i Freewater Pictures som vill samla branschen i digital form, nu när den fysiska mässan inte blir av. Sista spiken är inte inslagen ännu, men förhoppningsvis kan de ge grönt ljus inom kort.
– Vi har arrangerat ett flertal digitala mässor som blivit lyckade, och vi har ett koncept som vi tror kommer fungera i större skala också, berättar Oskar för Fiskejournalen.

De hoppas på ett 50-tal utställare och 30 betesbyggare, och själva basen för sändningen kommer att vara vid en marina där det finns öppet vatten, med livefiske och demonstrationer av både båtar och utrustning. Det kommer att ske under så säkra former som möjligt, och det är därmed inte öppet för allmänheten att komma just dit.
– Vi måste ha höga mål, men vi har testat oss fram med flera olika databaser och system som vi vet fungerar. Det mässor vi haft hittills har gett väldigt bra försäljning för utställarna.

Just nu raggar Freewater Pictures fler utställare och intressenter, och förhoppningen är att även Sportfiskemässan ska haka på så småningom.
–  Jag tror faktiskt att de fysiska mässorna kommer ett ha en parallell digital variant i framtiden. Det är på tiden att sportfisket digitaliseras, och jag hoppas folk känner att vi gör en bra sak för branschen, hälsar Oskar Stenberg.

Du kanske även gillar detta