" /> Kunde varit vinnargäddan | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Kunde varit vinnargäddan

Ted Engström och hans pappa kunde inte vara med på ”King of Mälaren”. I stället åkte de ut dan efter – och klippte en gädda som kunde räckt till seger!
Ted bor i Märsta och hade hoppats kunna vara med i tävlingen ”King of Mälaren”. Men annat kom emellan, så pappa och Ted fick ge sig ut och fiska dan efter tävlingen i stället.
Det blev en trollingrepa i Mälaren, i närheten av Sigtuna. Bakom båten släpade en riktig klassiker, en Westins jätte och när en tung fisk dök på fick Ted nöjet att lirka loss spöt och drilla bjässen.

När gäddan kom till båten visade det sig vara en riktig fining, 105 centimeter lång och åtta kilo tung. Längden var exakt densamma som gav Jonas Norrmén segern i ”King of Mälaren”.
Ted fick ingen segerpokal, men medlemskap i 100-klubben är ju inte fy skam det heller!
Svenne Andersson

Ted Engström med en fin 105-centimetare, tagen vid trollingfiske i Mälaren.


Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nors – bra föda för rovfiskar. Foto: Länsstyrelsen
Se där – plötsligt påträffades nors i Försjön

Försjön i Eksjö kommun är ett populärt sportfiskevatten, där det genom årens lopp satts ut flera olika arter med syftet att stärka bestånden. Nu har det för första gången i modern tid påträffats nors i sjön.

Redan på 1800-talet sattes det ut röding och gös i Försjön, och senare skedde även stödutsättning av gädda och sik. En nyligen publicerad undersökning om fiskbeståndet i Försjön visar att det domineras av abborre, men för första gången i modern tid konstateras det finnas nors i sjön. Arten sattes ut redan 1905, men har alltså inte påträffats där på senare tid.

Förutom fisk fångades även signalkräftor. I bottensatta nät fångades mycket få individer medan fångstvikten var normal jämfört med sjöar av liknande storlek och djup på höglandet, rapporterar länsstyrelsen i Jönköping. Resultatet från provfisket visar att sjöns ekologiska status med avseende på fisk är god.

– Att det fångades få fiskar var väntat och är en följd av Försjöns karga och näringsfattiga karaktär. Däremot medför den rika förekomsten av nors och signalkräftor bra förutsättningar för sjöns fina bestånd av abborre, säger Rasmus Linderfalk, fiskerikonsulent vid Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Du kanske även gillar detta