[/caption] " /> Kungen lyfter fram hållbart fiske | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Kungen lyfter fram hållbart fiske

HM Konungen besökte under onsdagen Havs- och vattenmyndigheten och svarade bland annat på frågor om sportfiske, Östersjön och fiskodlingar från medier. (Foto: Katherine Singer)

HM Konungen besökte under onsdagen Havs- och vattenmyndigheten, HaV.  Kungen fick bland annat en presentation av hur de svenska laxstammarna mår och HaV:s arbete med att förbereda en ny svensk havsplanering. 
Kungen fick en genomgång av myndighetens tre fokusområden; biologisk mångfald i rinnande vatten, övergödningen av Östersjön och hållbart fiske.
Efteråt svarade kungen på pressens frågor, bland annat varför han själv uttryckt en önskan om att besöka HaV.
– Ett hållbart fiske är viktigt och frågan blir mer och mer aktuell. Det finns flera utmaningar som rör miljön i våra hav och sjöar, både sådana som vi i dag känner till och sådana som kan tillkomma, svarade kungen.
Kungen har länge varit intresserad av sportfiske och fick även frågan om hur han tror att detta kan utvecklas:
– Sportfisket går att utveckla i Sverige och rätt skött tror jag att det kan bli en stor turistnäring, ungefär som det blivit i Skottland.
På eftermiddagen hölls två seminarium på temat ”Utmaningar i laxförvaltningen” och ”En ny fysisk planering av havsområdena”.
Läs mer på www.havochvatten.se

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Holm
Nu finns nummer 4 av Fiskejournalen i butik.
Nytt nummer ute nu!

Nu när vårkänslorna börjar bubbla ställs ett nytt nummer av Fiskejournalen upp i butikshyllorna, nämligen nummer 4. Här är lite av innehållet.

Det börjar bli läge för att sätta sig mot en södervägg med en kopp kaffe – vad passar då inte bättre än ett nytt nummer av Fiskejournalen? Nummer 4 kryddas med extra mycket läsning för den metesugne, eller den som helt enkelt söker nya utmaningar eller suktar efter inspiration. Det utlovas sköna napp, guide över agn, prylnyheter samt gott om tips och idéer. Bland annat ett strandhugg på västkusten efter abborre.

Filmen Gäddfeber har blivit en klassiker som gjorde jerkbaitfisket stekhett. Nu hänger Niklas Örtengren med en av huvudrollsinnehavarna samt en annan gäddexpert ut på sjön för att se om metoden fortfarande håller måttet.

I gör-det-själv-anda får vi del 1 av en guide som visar hur man gjuter egna jiggar, samt hur man enkelt knyter stinger på egen hand.

Flugfiskenestorn Johan Klingberg berättar om världens bästa nymf – och ja, vilken är det? Havsöringsfisket längs Höga Kusten sätts också under lupp, en region som ofta hamnar i skuggan av andra klassiska områden. Ett långt stenkast därifrån finns Luleälven och Markus Teilus följer med fiskeguiden Robert Westin när han släpar beten efter botten i älven.

De sista isarna i norr bjuder på ett njutbart fiske med vårsol och huggvillig röding. Vi tar tillfället i akt och följer med när fjällen är som lugnast. Utöver detta får du i vanlig ordning de senaste sportfiskenyheterna, spännande fiskevibbar varvat med roliga fiskehistorier. Du hittar tidningen i en butik nära dig. Är du osäker på var du hittar din närmaste återförsäljare som säljer Fiskejournalen kan du söka här.

Du kanske även gillar detta