Norra Långevattnet är ett riktigt bra regnbågsvatten. Norra Långevattnet är ett riktigt bra regnbågsvatten.[/caption] " /> Kvinna-barn-fiske i Göteborg | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Kvinna-barn-fiske i Göteborg
Norra Långevattnet är ett riktigt bra regnbågsvatten.

Norra Långevattnet är ett riktigt bra regnbågsvatten.

Sportfiskarna:
I morgon, lördagen den 7:e september, är det fritt fram för alla tjejer och barn att komma till Norra Långevattnet utanför Mölndal för att fiska, umgås och grilla. Det är Fjällorna och Sportfiskarna som bjuder in.

Alla tjejer och barn är välkomna till Norra Långevattnet på lördagen den 7:e september. Det är Fjällorna tillsammans med Sportfiskarna som under lördagen har en gratis gemensam aktivitet för allmänheten. Du behöver inte vara medlem hos varken Sportfiskarna eller Fjällorna för att deltaga och inga förkunskapskrav ställs heller.
Oavsett om du är nyfiken på fiske eller en erfaren sportfiskare så är du varmt välkommen att testa på denna fantastiska aktivitet. Ledare från Sportfiskarna och Fjällorna kommer att vara på plats för att hjälpa er med teknik och tackel. Förra veckan togs det regnbåge över 4 kilo i sjön!

Vi kommer också att grilla lite och det går bra att ta med egen mat men vi kommer att bjuda på korv med bröd. Tiderna som gäller är 10:00-14:00
Sportfiskarnas regionkontor Väst tar gärna emot frågor på telefon 031-40 17 40 eller på goteborg@sportfiskarna.se

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Snart kanske denna art återfinns i svenska vatten. Foto: Karolina Wikander/SLU
Sensationella svenska fyndet – långt från stallet

SLU:s personal på fartyget R/V Svea fick ett oväntat men uppskattat besök i sina nät när de genomförde en expedition på Nordsjön. Det handlar om en sjöhäst – som rörde sig långt ifrån sitt hemmastall.

SLU berättar i ett pressmeddelande att de aldrig har fångat någon sjöhäst tidigare. Den aktuella arten, kortnosad sjöhäst, lever vanligtvis i varmare vatten, och detta fynd gjordes i området där Nordsjön möter Skagerak, på danskt vatten.

Snart i svenska vatten?
Enligt SLU hittades den första sjöhästen i danskt vatten på 50 år 2017, men sedan dess har det rapporteras enstaka fynd av sjöhästar då och då. Senast i veckan hittades ett levande exemplar av arten allmän sjöhäst (hippocampus guttulatus) på en strand i Vejers på danska västkusten.

– Det verkar som om sjöhästar blir vanligare här och det lär inte dröja länge innan någon dyker upp också i svenska vatten, säger Peter Rask Møller, docent vid Statens Naturhistoriske Museum vid universitetet i Köpenhamn.

Söhästen som fångades på Svea levde tack och lov, och släpptes tillbaka efter fotografering. Bilderna skickades till en brittisk expert för artbestämning, vilka bekräftat att det rör sig om en honfisk av arten kortnosad sjöhäst (hippocampus hippocampus).

Här kan du läsa mer om fyndet.

Du kanske även gillar detta