Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige nicander
Lacknafta mot olja

En fartygsolycka väster om Danmark orsakade ett stort oljeutsläpp som nådde västra Tjörn i mitten av september förra året. (Foto: Anders Nicander)

Tjörns kommun använde en industrikemikalie som innehåller lacknafta för att göra klippor och stränder rena efter oljekatastrofen i höstas. Nu får man kritik från Havs- och vattenmyndigheten.
I höstas drabbade Västkusten av ett av de värsta oljeutsläppen någonsin. Oljan kom från ett fartyg som förlist väst Danmark och svenska myndigheter missade varningen från den Danska kustbevakningen.

Ett effektivt arbete gjorde att skadorna blev mindre än befarat men visar sig det sig att man använt kallavfettning vilket inte är avsett att användas i naturmiljö.
Kallavfettning tas upp av djuren i havet och skadar ekosystemet.
Läs tidigare notiser om oljeolyckan.
Anders Nicander

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta