Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Ladda för Gösfestivalen

Gösfestivalen i Åsunden firar jubileum i år. Det blir nämligen tionde upplagan av den populära tävlingen i Ulricehamn.
Gösfestivalen har etablerat sig som en trivsam träff för gösfiskare från södra och mellersta Sverige. Trots ett dignande prisbord är det ganska opretentiöst och de tävlande tar med- och motgång med jämnmod.
Årets tävling genomförs den 31 juli-1 augusti. Någon föranmälan behövs inte utan man löser startkort på tävlingsdagen. Som vanligt gäller att det fina prisbordet toppas med ett kontantpris på 10 000 kronor, om det blir fler än 120 team till start.
Ytterligare information kommer inom kort på www.wollmars.com.
Svenne Andersson

Lite gemytligt bryggsnack före start vid fjolårets tävling. Det är bara att hoppas att vädergudarna är på lika gott humör i år.

Lite gemytligt bryggsnack före start vid fjolårets tävling. Det är bara att hoppas att vädergudarna är på lika gott humör i år.

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ta hand om fisken – sök LOVA-bidrag! Foto: Anders Lundin
Dags att vårda fisken – så här söker du pengar!

Intresset för sportfiske växer – och därmed också intresset för fiskbestånden. Vi påminner nu om LOVA-bidraget, som alla föreningar och kommuner kan söka för att skapa bättre förutsättningar för sportfiske.

LOVA är Havs- och vattenmyndighetens satsning som ska gå till lokal vattenvård över hela landet. Har du ett projekt på gång så är det dags att söka pengar nu, eftersom ansökningstiden går ut i slutet av januari.

I flera län finns det många vattenmiljöer som i dag inte uppnår miljökvalitetsnormerna om god ekologisk status, och länsstyrelsen vill nu ha hjälp att sprida budskapet om LOVA.

Det är du som jobbar på kommun eller är medlem i en ideell förening som kan söka bidrag för lokala vattenvårdsprojekt som bidrar till att uppnå god status. Till exempel kan projektet syfta till att åtgärda vandringshinder, återställa flottledsrensade vattendrag eller anlägga lekbottnar för fisk.

Från och med 2018 finns det en ny LOVA-förordning som innebär en förstärkning av arbetet med övergödning. Du kan söka i vissa fall upp till 90 procent i statliga bidrag för åtgärder som minskar övergödningen.

Läs mer om LOVA här!

Du kanske även gillar detta