Det går inte att ta miste på entusiasmen och förhoppningarna inför årets upplaga av Lapland Pike. Under denna vecka samlas över hundra gäddfiskare i Dorotea för att mäta sina krafter mot varandra. " /> Laddat för Lapland Pike – 120 gör upp om mästartiteln | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Fisket av gädda bör minska inom flera områden, konstateras det i en färsk rapport. Foto: Anders Lundin
Laddat för Lapland Pike – 120 gör upp om mästartiteln

Det går inte att ta miste på entusiasmen och förhoppningarna inför årets upplaga av Lapland Pike. Under denna vecka samlas över hundra gäddfiskare i Dorotea för att mäta sina krafter mot varandra.

Flera orter i Norrland håller på att etablera sig som självklara destinationer för gäddfiske, och Dorotea i Västerbotten ligger på alla sätt i framkant. Samhället formligen invaderas av gäddfiskare denna vecka, med helgens prestigefyllda Lapland Pike som crescendo. Tävlingen är en del av ett Leader Lappland 2020 med Lycksele kommun som projektägare. Målet med projektet är att främja gäddfisketurism i Lappland, och utan tvekan kan det konstateras att de är på rätt väg.

Inför årets upplaga är hela 58 lag anmälda, vilket innebär att det kommer att vara 120 gäddfiskare som står på startlinjen. Av dessa är dessutom 21 utländska lag, vilket onekligen gör att arrangemanget får en internationell klang. Ett utländskt mediateam kommer att filma för Fishing & Hunting TV, som har en räckvidd på 20 000 europeiska sportfiskare, meddelar arrangörerna för Lapland Pike.

Själva tävlingsplatsen är Bellvikssjön i Dorotea, och det hela inleds med två träningsdagar under torsdag och fredag. Följ det spännande arrangemanget på deras hemsida.

Du har väl inte missat denna gäddfångst?

Tre gäddor på ett kast

Relaterad nyhet från din region
20 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ida-Maria Rigoll lämnar sin tjänst på Mörrums Kronolaxfiske. Nu är frågan vem som ska efterträda henne? Foto: Privat
Toppjobb ledigt när Ida-Maria lämnar sin tjänst

Det händer mycket kring Mörrumsån just nu, med både miljonsatsningar på fiskevård och planer på en ny kastanläggning. Nu kommer beskedet att platschefen på Mörrums Kronolaxfiske, Ida-Maria Rigoll, säger upp sig.

Hon levererade sitt besked till allmänheten på onsdagen, där hon beskriver det svåra beslutet så här.
– Det har varit ett tufft beslut som tagit väldigt långt tid, längre än de flesta kan ana. 4 år ganska exakt har jag varit i Mörrum på Mörrums Kronolaxfiske och Sveaskog, skriver hon på sin blogg.

Anledningen är att hon tackat ja till ett annat uppdrag, som hon tillträder 1 maj. Det innebär också att jakten på hennes efterträdare börjar med detsamma.

– Jag har fått vara med i sammanhang jag aldrig trodde jag skulle få uppleva, jag har varit på middagar med ambassadörer från olika länder, landshövdingar, generaldirektörer, politiker, musiker, kungar, drottningar, prinsar och prinsessor, forskare, ungdomar och helt enkelt fantastiska, skriver Ida-Maria Rigoll på sin blogg.

Du kanske även gillar detta