Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Laga båten i vinter

Vintern är rätt tid att fixa båten. Har du fått en repa eller ett jack i skrovet hittar du lösningen på problemet i nya numret av Fiskejournalen.
Det är Fiskejournalens  Morgan Fihn som träffat båtbyggaren Lars Sköld ifrån Kungshamn. Med 25 års erfarenhet av båtbyggeri i ryggsäcken visar Lars hur man lagar den där förargliga skadan i skrovet. Fram med spackelspade och våtslippapper. Gör du rätt kommer du inte ens se var skadan satt.
Anders Nicander

 

 

Båtbyggaren Lars Sköld ger handfasta råd om hur du lagar båten i nya numret av Fiskejournalen. (Foto: Morgan Fihn)

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta