Landfångad megaborre på spinnare!

Mohamads hand bredvid gårdagens drömabborre. - Jag har aldrig sett en så stor abborre i hela mitt liv, konstaterar den glada fångstmannen. Det är det inte många som har! Foto: Mohamad Hamid

Ännu en gång har Rögle dammar levererat en fisk av monsterkaliber. Den här gången var det Mohamad Hamid som lyckades lura en synnerligen välväxt abborre i damm nummer fem. Den 50 centimeter långa fisken föll för en spinnare och tvingade ner vågen till hela 2,36 kilo!

Gårdagens fantastiska fångst föregicks av ihärdigt regnande. Nederbörden var så riklig att Mohamad fick inleda fisket med att söka skydd i över en timme. Men så fort regnet minskat verkade förutsättningarna lovande, med mycket fisk som jagade i ytan. Ingen ville dock hugga på varken Mohamads eller hans kompis bete, och när tillsyningsmannen tipsade om en jätteabborre i damm nummer fem begav sig vännerna dit i hopp om storhugg.
– Vi gick runt hela dammen och testade olika beten. Men ingen av oss fick minsta nafs. Till slut provade jag en Asp-spinnare som jag fått av min kompis Haris. Jag ställde mig längst ut på en brygga och kastade rakt ut i sjön.

”Spinnaren sjönk till botten och efter några vevtag kom ett våldsamt hugg”

Spinnaren sjönk till botten och efter några vevtag kom ett våldsamt hugg. Jag förstod direkt att jag hade fått en riktigt stor fisk, men var osäker på om det var en abborre. Jag visste att det också fanns stora sutare i dammen och även fina gäddor. Fisken stack iväg i flera rusningar och kämpade riktigt bra innan den till slut gav med sig.

”När den kom in mot bryggan såg vi att det var en abborre. Då blev jag överlycklig!”

När den kom in mot bryggan såg vi att det var en abborre. Då blev jag överlycklig! Jag hade aldrig sett en så stor abborre tidigare och blev plötsligt rädd för att jag skulle tappa den. Men flera personer kom framrusande och hjälpte till med håvningen, så allt gick bra. När jag såg fisken på avkrokningsmattan kändes det nästan overkligt. Mitt tidigare personrekord låg på drygt ett kilo och den här fisken var helt enorm! När vi såg att den vägde 2,34 kilo var lyckan total, berättar Mohamad.

Efter ett par snabba bilder släpptes fisken fri. Kampen hade tydligen inte gett några större spår eftersom den snabbt gav sig iväg mot botten igen.

5
Visa bildspel

/
...
Visa mer

Vi gratulerar Mohamad till en mäktig fisk!

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

Unik film på fiskar i djupet

Två personer i en miniubåt fick nyligen syn på något märkligt utanför Azorernas kust och satte på kameran. Resultatet blev en helt unik film på två djuphavsmarulkar som parar sig.

Rafflande sista veckor i Artjakten!

Det är otroligt jämnt och ovisst i Artjakten med bara två veckor kvar av tävlingen. Just nu leder Gustav Nyström från Bråtaviken med 46 fångade fiskarter i sommar. Men bakom honom jagar närmast Erik Maripuu med 43 arter och Pelle Hjelm som vunnit tävlingen en gång tidigare på 41 arter. Bästa tjej ligger fyra och

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Del 2: Arbetar ditt parti för sportfiskets bästa?

Ska fiske- och miljövård avgöra var du lägger din röst i det kommande riksdagsvalet? Kanske inte enbart, men en kvalificerad gissning är att du som läser den här texten månar om just detta. För att ge dig en fingervisning har vi frågat riksdagspartierna var de står i sex frågor av yttersta vikt för svenskt sportfiske.

Makrillfilé på nolltid!

Makrillen hugger nu bra längs västkusten och smakar dessutom ljuvligt på tallriken. Men vet du hur man får bort de retfulla benen? Om inte så kommer hjälpen här!

Håkan Otterberg firar 30!

30 år är ingen ålder, men 30 år på samma arbetsplats är minsann en bedrift. Den 15 augusti 1988 startade Håkan Otterberg sin anställning på Fiskejournalen och än idag är han trogen tidningen. Många annonsörer är bekant med Håkans muntra stämma eftersom han sedan starten varit annonssäljare och fyllt tidningen med fiskebranschens budskap. Länge var

Anti-skatbo-tricket!

Alla som fiskar med multirulle har varit med om det. Överslaget, professional overrun eller som vi ofta säger – skatboet. Man kan stå där i timtal, oftast när fisket är som hetast och försöka hitta rätt linände att dra i. Oftast slutar det med att saxen eller kniven får göra sitt. Nu finns det en

Del 1: Arbetar ditt parti för sportfiskets bästa?

Ska fiske- och miljövård avgöra var du lägger din röst i det kommande riksdagsvalet? Kanske inte enbart, men en kvalificerad gissning är att du som läser den här texten månar om just detta. För att ge dig en fingervisning har vi frågat riksdagspartierna var de står i sex frågor av yttersta vikt för svenskt sportfiske

Håll koll på dina “hotspots”

Med en Garmin Tactix Charlie runt handleden behöver du inte vara orolig för för att du ska missa något. Multisportklockan har både GPS och GLONASS-mottagare, topografiska kartor pulsmätare och 46 inbyggda appar. När du parat ihop Charlie med en kompatibel smartphone kan du ta emot samtal, SMS, e-mail, kalenderaviseringar och notifikationer direkt på handleden. Infattning

Vithaj chockar fiskare

Här ser du en fantastisk uppvisning av en krokad vithaj utanför den amerikanska östkusten. Förvånade turister kunde först se sin fångst ätas upp – och därefter syna en hoppande vithaj!

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...