Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Landösjön levererar

Hasse Peltonen med resans toppfisk, en kanadaröding på hela 10,571 kilo.

Jämtländska Landösjön fortsätter att leverera rödingar och kanadarödingar av bamseformat. Nu senast är det Thomas Larsson och Hans Peltonen som lurat upp ett par biffiga kanadarödingar.
Specimenfiskarna Thomas Larsson och Hans Peltonen kommer från olika delar av landet, men har förts samman av det brinnande fiskeintresset. I ett par års tid har de därför träffats vid Landösjön i början av juni för att vara med på rödingpremiären.

En magnifik kanadaröding simmar tillbaka.

Enkelt sammanfattat kan man väl säga att årets fiske skedde i motvind, men att trägen vinner. Thomas och Hasse hade det kämpigt, med dåligt väder, stormvindar och dubbelbokade båtar – men sista dagen lossnade allt. Envist nötande på en riktigt hotspot för kanadicker gav till slut utdelning; en Westins jätte, en Storm och en okänd vobbler lockade tre kanadarödingar i tiokilosklassen att gapa. Hasse fick fiskar på 10,571 och 10,041 kilo och Thomas på 9,394 kilo.
Svenne Andersson

Thomas Larsson med en drömfisk från jämtländska Landösjön.

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Lucas Lövgren åkte tillbaka till platsen där han tidigare förlorat en stor fisk, och det lönade sig. Foto: Privat
Rödingbjässe från norr – Lucas fick sin revansch

Snacka om att sätta ned foten. Knappt har pimpelsäsongen börjat innan en av årets häftigaste fiskar har fångats, vågar vi påstå. Det var Lucas Lövgren i Kiruna som fick sitt livs fjällröding under den senaste turen – på samma plats där han tidigare tappat en bjässe.

Drömfisken fick simma tillbaka efter vägning.

Det har varit rejält kallt i landets nordligaste delar den senaste veckan, men Lucas Lövgrens fina röding hjälper månne till att höja temperaturen hos dem som tvekar inför att ge sig ut på fiskevattnen.
Måtten på bjässen var imponerande 5 996 gram och 82 centimeter. En sån där fisk som de flesta bara får se på bild i fisketidningar eller i sina drömmar.

Vi ber Lucas berätta om det lyckade fiskafänget:

– Att få inleda året med en sådan drömfisk känns magiskt. Ofta brukar jag se mina jullov som en tid då jag kan fara ut och fiska på vatten som jag tror kan hålla grov fisk. Det blir även en hel del mil på skotern i samband med det, berättar Lucas för Fiskejournalen.

Han fortsätter:
– Ändå sedan förra året då jag tappat en stor röding har jag velat åka tillbaka till den platsen och lägga timmarna. Jag väntade in snön 2021 och gjorde då den första fjällresan – som alltså gick rätt bra. Fisken bjöd på en 35 minuters kamp, därefter några bilder innan den fick gå hem igen.

Frågan är då hur han ska kunna toppa denna fisk i framtiden?
– Målet att få en större röding känns just nu svårt att överträffa. Ett av mina nästa mål inför sommarfisket blir att försöka slå mitt personbästa på öring, hälsar en nöjd fångstman.
Fiskejournalen tackar för storyn och gratulerar Lucas till en magisk fisk.

Du kanske även gillar detta