Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Landskamp i havsöringfiske

Nu på söndag sker första deltävlingen i landskampen mellan Sverige och Danmark. Här ser ni det laddade svenskta laget under ett träningspass.

Söndag den 15 april tävlar danskar och svenskar i en prestigefylld landskamp i havsöringsfiske. Platsen är Kullahalvön och lagledaren för svenska laget Henrik Thögersen är segerviss.
Den inofficiella landskampen i havsöringsfiske mellan Sverige och Danmark kom till efter initiativ av lagledaren Henrik Thögersen från Höganäs. Platsen för drabbningen är både vacker och erkänt bra för havsöringsfiske.
– Vi kommer att fiska runt Kullerbygden, det vill säga från Domsten runt kullerberg till mynningen i Vega Å, berättar Henrik.
Den andra och sista deltävlingen sker i Danmark.

Sveriges lag består av Henrik Thögersen (Lagledare), Mattias Larsen, Petri Rahikainen, Villy Hansen och Bengt Andersson. Samtliga erkänt duktiga havsöringsfiskare och väldigt laddade för att visa de danska fiskarna var skåpet ska stå.
Fiskejournalen återkommer med rapport från tävlingen – och kanske ett eller två giftiga havsöringstips.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Andersson, Götene SFK, med en präktig lax från Vänern. Frågan är vem som drar den största under årets Kinnekulleträffen? Foto: Privat
Laxfest på Vänern – här kan du se fiskarna!

Kinnekulleträffen är årets största händelse för många trollingfiskare i Sverige. Under lördagen och söndagen kommer båtarna att sprida ut sig på ett glödhett Vänern – som har levererat väldigt mycket lax de senaste veckorna.

Det har rapporterats in många laxar över 10 kilo den senaste tiden, både vilda och sådana som har satts ut som smolt. Det tyngsta exemplet är Marcus ”Wibbe” Weibergs exemplar på hela 13 kilo, som du kan läsa om här.

Frågan är förstås om någon fångar en ännu större fisk under den klassiska tävlingen Kinnekulleträffen, som detta år avgörs som en onlinetävling? På söndag eftermiddag har vi svaret.
Fredrik Andersson i arrangörsklubben Götene SFK hälsar att alla kan följa dramatiken på denna sida, där det kommer att visas bilder på alla inrapporterade fiskar!

Du kanske även gillar detta