Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Landskamp i havsöringfiske

Nu på söndag sker första deltävlingen i landskampen mellan Sverige och Danmark. Här ser ni det laddade svenskta laget under ett träningspass.

Söndag den 15 april tävlar danskar och svenskar i en prestigefylld landskamp i havsöringsfiske. Platsen är Kullahalvön och lagledaren för svenska laget Henrik Thögersen är segerviss.
Den inofficiella landskampen i havsöringsfiske mellan Sverige och Danmark kom till efter initiativ av lagledaren Henrik Thögersen från Höganäs. Platsen för drabbningen är både vacker och erkänt bra för havsöringsfiske.
– Vi kommer att fiska runt Kullerbygden, det vill säga från Domsten runt kullerberg till mynningen i Vega Å, berättar Henrik.
Den andra och sista deltävlingen sker i Danmark.

Sveriges lag består av Henrik Thögersen (Lagledare), Mattias Larsen, Petri Rahikainen, Villy Hansen och Bengt Andersson. Samtliga erkänt duktiga havsöringsfiskare och väldigt laddade för att visa de danska fiskarna var skåpet ska stå.
Fiskejournalen återkommer med rapport från tävlingen – och kanske ett eller två giftiga havsöringstips.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
20 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta