Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Landskamp vid Bornholm

Det blir ett sjöslag mellan fem nationer när Bornholm Trolling Masters avgörs i slutet av april. I går sällade sig Tyskland till skaran som kommer att vara med i nationskampen.
Bornholm Trolling Masters ser ut att upprepa succéerna från de senaste åren, med cirka 250 båtlag till start. Anmälningstiden går ut den 10 april, men kan stängas tidigare om man når maxgränsen på 300 båtar. Fram till i går var 222 båtlag från Danmark, Sverige, Norge, Polen, Tyskland, Schweiz och Holland anmälda. Det är de fem först nämnda som får tävla om nationspriset, eftersom den deltävlingen kräver minst tre anmälda båtlag.  Danskarna är naturligtvis flest med drygt 170 båtar, medan Sverige bidrar med 30 och Norge med 9.
Det är TV2 Bornholm och Melsteds Trollingklubb som arrangerar tävlingen. Den som är intresserade kan kolla deltagarlistan på den här länken, varifrån man kan navigera vidare för ytterligare information om tävlingen.
Svenne Andersson

Laxfisket runt Bornholm har varit bra den senaste månaden och det är klart att sådana här silverlaxar lockar många deltagare till TMB.

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfisket och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta