Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Landslaget nästa?

Kanske är det du som representerar Sverige under kommande EM vid Ammerån 2014? (Foto: Morgan Fihn)

Är du en skicklig flugfiskare som även känner drivet att tävla? Sportfiskarna söker nu dig som är intresserad av att representera ett svenskt landslag i flugfiske till de kommande EM-tävlingarna i och vid jämtländska Ammerån 2014.
Sverige har de senaste åren saknat ett officiellt landslag i flugfiske och det har därför inte heller förekommit ett organiserat deltagande i internationella tävlingar under många år. Som ett led i att Sportfiskarna tillsammans med andra aktörer arrangerar EM i flugfiske 2014, påbörjas nu processen att forma ett landslag i flugfiske.
– Det är mycket spännande och värdefullt både för oss som organisation och för regionen att Sverige får arrangera ett EM i flugfiske 2014, säger tävlingskonsulent Anssi Lehtevä.

Du som känner dig inspirerad av att representera Sverige i ett flugfiskelandslag är välkommen att ta kontakt med Anssi Lehtevä, 

Sveriges Sportfiske- och Fiskevårdsförbund. Kontaktuppgifter: 08-410 80 605, 
anssi@sportfiskarna.se.
Mer information hittar du här.
Varför inte börja med lite teori? Klicka här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
Försvarsmakten meddelar att de kommer att öka sin närvaro i skärgården.
Här ska sportfiskare se upp för militären!

Det är många som ska samsas om utrymmet i skärgården. Försvarsmakten meddelar nu att de kommer att öka sin närvaro i både Stockholms skärgård och områden utanför Göteborg, där det finns anledning för sportfiskare att hålla sig undan.

Enligt försvarmakten är orsaken till deras ökade närvaro att nya värnpliktiga behöver utbildas samt det ”försämrade” världsläget. Enligt försvarsmakten kan det faktiskt få motsatt effekt bland allmänheten att de ökar sin närvaro, alltså att ännu fler båtar åker ut.
– Det finns en okunskap och fritidsbåtar kommer för nära för att ta selfies, säger Rebecca Landberg, kapten i marinen, till SVT.

Här är områdena som gäller:
* Stockholms södra skärgård, främst Hårsfjärden, Mysingen och nordvart mot Dalarö, Långbälingssund, Järnholmssund och Gåsstensfjärden.
Stockholms mellersta skärgård, norr och syd om Björkö Kroksö, området runt Korsö, Träsköfjärden och området runt Lådna Låren.
Stockholms norra skärgård, området runt Söderarm.
Gryts och Valdemarsviks skärgård.
Karlskronas yttre redd.
*Göteborgs skärgård, främst mellan Björkö och Tistlarna.

Du kanske även gillar detta