Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Landslagsuttagning i mete

Snart dags för landslagsuttagning i Internationellt mete. (Foto: Anssi Lehtevä)

Sportfiskarna:
Sveriges Sportfiske- och Fiskevårdsförbund inbjuder till uttagnings-tävlingar för att utse landslagen till VM och EM i internationellt mete 2012.

Uttagningen sker genom sex uttagningstävlingarna, varav de fem bästa resultaten räknas. Tävlingarna arrangeras under tre helger på orterna Lidköping, Lyrestad och Rögle.
De fem bäst placerade deltagarna kvalificerar sig till VM-laget, de fem därpå följande till EM-laget.
Medlemskap i Sportfiskarna och svenskt medborgarskap krävs och skall kunna styrkas. Internationellt mete innebär att all fångad fisk förvaras skonsamt i ett så kallat keepnet fram till vägning och att fisken därefter återutsätts levande.
Tävlingshelg 1
Deltävling 1, 12/5 Lidan, Lidköping Arrangör: Splash Deltävling 2, 15/5 Lidan, Lidköping Arrangör Splash
Tävlingshelg 2

Deltävling 3, 9/6 Norrkvarn, Lyrestad Göta kanal
Arrangör: Constellation Stockholm
Deltävling 4, 10/6 Norrkvarn, Lyrestad Göta kanal
Arrangör: Constellation Stockholm
Tävlingshelg 3

Deltävling 5, 29/9 Rögledammar Damm 3, Rögle
Arrangör: Skånepågarna
Deltävling 6, 30/9 Rögledammar Damm 3, Rögle
Arrangör: Skånepågarna
www.sportfiskarna.se

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Andersson, Götene SFK, med en präktig lax från Vänern. Frågan är vem som drar den största under årets Kinnekulleträffen? Foto: Privat
Laxfest på Vänern – här kan du se fiskarna!

Kinnekulleträffen är årets största händelse för många trollingfiskare i Sverige. Under lördagen och söndagen kommer båtarna att sprida ut sig på ett glödhett Vänern – som har levererat väldigt mycket lax de senaste veckorna.

Det har rapporterats in många laxar över 10 kilo den senaste tiden, både vilda och sådana som har satts ut som smolt. Det tyngsta exemplet är Marcus ”Wibbe” Weibergs exemplar på hela 13 kilo, som du kan läsa om här.

Frågan är förstås om någon fångar en ännu större fisk under den klassiska tävlingen Kinnekulleträffen, som detta år avgörs som en onlinetävling? På söndag eftermiddag har vi svaret.
Fredrik Andersson i arrangörsklubben Götene SFK hälsar att alla kan följa dramatiken på denna sida, där det kommer att visas bilder på alla inrapporterade fiskar!

Du kanske även gillar detta