[/caption] " /> Lång gädda från Klarälven | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Lång gädda från Klarälven

Denna gång gick Jonas Håkansson segrande ur brödrakampen. Han fick en gädda på 127 centimeter.

Bröderna Robert, Joel och Jonas Håkansson från Hagfors fiskar ofta tillsammans. En tur till Klarälven resulterade i en riktigt lång gädda. Fångstmannen Jonas anmäler nu fisken till 100-klubben.
Med en Storm Kick’n minnow i linändan frestade Jonas Håkansson Klarälvens gäddor. Efter ett tag högg en riktigt fin fisk.
– Gäddan kämpade hårt i 20 minuter innan vi fick in den i båten, berättar Jonas.
Bröderna tog några bilder, mätte och vägde fisken innan den fick simma tillbaks i Klarälven.
Måttbandet lästes av till 127 centimeter och vågen till 12,1 kilo.
Vill du veta mer om 100-klubben? Klicka här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Andersson, Götene SFK, med en präktig lax från Vänern. Frågan är vem som drar den största under årets Kinnekulleträffen? Foto: Privat
Laxfest på Vänern – här kan du se fiskarna!

Kinnekulleträffen är årets största händelse för många trollingfiskare i Sverige. Under lördagen och söndagen kommer båtarna att sprida ut sig på ett glödhett Vänern – som har levererat väldigt mycket lax de senaste veckorna.

Det har rapporterats in många laxar över 10 kilo den senaste tiden, både vilda och sådana som har satts ut som smolt. Det tyngsta exemplet är Marcus ”Wibbe” Weibergs exemplar på hela 13 kilo, som du kan läsa om här.

Frågan är förstås om någon fångar en ännu större fisk under den klassiska tävlingen Kinnekulleträffen, som detta år avgörs som en onlinetävling? På söndag eftermiddag har vi svaret.
Fredrik Andersson i arrangörsklubben Götene SFK hälsar att alla kan följa dramatiken på denna sida, där det kommer att visas bilder på alla inrapporterade fiskar!

Du kanske även gillar detta