Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Lång gös i Recordfisken

Christer Hjälmefjord poserar med den längsta gösen i Recordfiskens historia.

Christer Hjälmefjord från Laholm var ute och vertikalfiskade på sjön Bolmen. Han fick uppleva ett fantastiskt gösfiske med fångster på 7,4 och 6,2 kilo. Kronan på verket var dock gösen på hela 10,4 kilo och 112 centimeter. Den längsta i såväl Sportfiskarnas storfiskregister som Fiskejournalens Recordfiskhistoria.
Christer Hjälmefjord anmäler den hittills längsta gösen i Recordfiskens historia. Att gösen var stor kunde fångstmannen ana redan innan den högg.
– Jag fick ett otroligt stort eko på lodet, men fisken var svårflörtad. Den steg upp och bara tittade, berättar Christer.
Efter lite trugande och vevande blev det digitala ekot plötsligt analogt högg på jiggen. Efter en dramatisk landning med en för liten håv, kunde man fastställa vikten till 10 430 gram och längden till 112 centimeter.
Läs mer om Recordfisken här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nej, det blir inget stopp för nya karpvatten. Foto: Marco Eichnar
Jubel bland sportfiskare – karpstopp dras tillbaka

Onsdagen var en segerns dag för svenska karpfiskare. Havs- och Vattenmyndigheten drar nämligen tillbaka sitt kritiserade förslag om att helt förbjuda utplantering av karp i nya vattenområden.

Fiskejournalen skrev för en tid sedan om den kraftiga kritiken mot Havs- och Vattenmyndigheten förslag, och nu har alltså sportfiskarna fått det glädjande beskedet att myndighetens ändrat sig.
– Det är glädjande att se att det faktiskt är möjligt att argumentera sakligt och få ett annat utfall. Nu kan man fortsatt utveckla sportfisket efter karp i landet under kontrollerade former, precis som vi hoppats, säger Svenska Karpklubbens ordförande Jon Sköld till Fiskejournalen.

De nya föreskrifterna som nu fastsatts innebär istället att det fortsättningsvis blir individuell prövning av ansökan hos respektive länsstyrelse som innan, vilket är exakt det som Svenska Karpklubben pekat på i sitt remissvar.
”På så vis kan vi fortsatt ha en god och kontrollerad möjlighet att skapa nya sportfiskevatten för Karp i Sverige och detta kan inte ses som annat än en viktig seger för alla som engagerar sig för karpfisket i vårt land”, skriver klubben på sin hemsida.
Här kan du läsa mer!

Du kanske även gillar detta