Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Lång gös i Recordfisken

Christer Hjälmefjord poserar med den längsta gösen i Recordfiskens historia.

Christer Hjälmefjord från Laholm var ute och vertikalfiskade på sjön Bolmen. Han fick uppleva ett fantastiskt gösfiske med fångster på 7,4 och 6,2 kilo. Kronan på verket var dock gösen på hela 10,4 kilo och 112 centimeter. Den längsta i såväl Sportfiskarnas storfiskregister som Fiskejournalens Recordfiskhistoria.
Christer Hjälmefjord anmäler den hittills längsta gösen i Recordfiskens historia. Att gösen var stor kunde fångstmannen ana redan innan den högg.
– Jag fick ett otroligt stort eko på lodet, men fisken var svårflörtad. Den steg upp och bara tittade, berättar Christer.
Efter lite trugande och vevande blev det digitala ekot plötsligt analogt högg på jiggen. Efter en dramatisk landning med en för liten håv, kunde man fastställa vikten till 10 430 gram och längden till 112 centimeter.
Läs mer om Recordfisken här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta