" /> Lång Grand Slam-gädda | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Mathias Arnham
Lång Grand Slam-gädda

Anmälningarna till Grand Slam Cup rasar in. Senast i raden är Joakim Söderholm med en 119 centimeter lång och 10,5 kilo tung gädda.
Att maj är en het gäddmånad råder det ingen tvekan om. Antalet anmälda gäddor i Grand Slam Cup dominerar före abborre och gös. Det gäller, som bekant, att fånga alla tre arter över kvalgränsen för att kamma hem en äkta Grand Slam.
Joakim Söderholm från Norrköping har absolut en bra grund att stå på om han lyckas lika bra med arterna abborre och gös. Hans 10,5 kilo tunga gädda placerar honom på en sjundeplats och viktmässigt ligger han knappt två kilo efter ledaren i gäddklassen.En Cisco Kid i sjön Glan var två av ingredienserna i Joakims, för dagen, vinnande recept.
– Det blev en ”tung” men ganska odramatisk drilling innan gäddan landade i håven, säger Joakim.
Tävlingssidan med registreringar, regler, anmälan och prisbord hittar du här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
15 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Isarna smälter väldigt fort när det blir plusgrader dygnet runt. Foto: David Born
Varning för livsfarliga isar – flera drunkningstillbud

Många pimpelfiskare gladdes över kylans ankomst till södra landsdelarna – men isarna försvann på vissa håll lika snabbt som de kom. Nu varnas det för livsfarliga förhållanden, och det har inträffat flera drunkningstillbud de senaste dagarna.

Under torsdagen kom exempelvis beskedet att fyra män har drunknat i en isvak i en sjö utanför Sävsjö i Småland. Det var en privatperson som slog larm om att denne upptäckt en livboj på isen, men utan att se några människor i närheten. Räddningstjänsten kunde senare lokalisera fyra avlidna personer och dra upp dem ur vaken. Närmare omständigheter runt olyckan har inte framkommit.

Det varnas också från andra håll i landet om förrädiska isar, och sportfiskare uppmanas till extra försiktighet innan de ge sig ut.
I norra delarna av landet är det fortfarande stabila isar på flera håll, även om mildvädret de senaste dagarna stä
– Generellt så har vi fina isar i år, men det har uppstått en del ölvakar, alltså hål som uppstår spontant. Däremot är det väldigt blött på sjöarna nu, efter regnet som kommit, rapporterar Marika Hopponen Westberg på Jormvattnets Fiskecamp i norra Jämtland.

Här på issäkerhet.se kan ni följa isläget i landet.

Du kanske även gillar detta