[/caption] " /> Lång mjörngädda | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Lång mjörngädda

Erik Börjesson hann med några ismete-pass i Mjörn mellan jul och nyår.

Erik Börjesson från Kungsbacka har under mellandagarna provat fiskelyckan i sjön Mjörn med gott resultat. Inom loppet av en vecka fångade han gädda på 109 och 120 centimeter. Självklart anmäler han fiskarna till 100-klubben.
Den längre av de två gäddorna hade ett enormt huvud i förhållande till sin kroppslängd, berättar Erik i sin anmälan. Hans teori är att gäddan är på nedgång och lever på ålderns höst. Lite kampvilja hade gäddan ändå kvar.
– Hon bjöd på en fin kamp innan fiskekompisen Niclas Carlsson skickligt greppade fisken och lyfte den ur hålet, säger Erik.
Gäddan som fångades på ismete med mört som agn mätte hela 120 centimeter och vägde 9,1 kilo.
– Huvudet hade passat bra på en 13-kilos fisk, konstaterar fångstmannen.
Läs mer om 100-klubben här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
33 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Försvarsmakten meddelar att de kommer att öka sin närvaro i skärgården.
Här ska sportfiskare se upp för militären!

Det är många som ska samsas om utrymmet i skärgården. Försvarsmakten meddelar nu att de kommer att öka sin närvaro i både Stockholms skärgård och områden utanför Göteborg, där det finns anledning för sportfiskare att hålla sig undan.

Enligt försvarmakten är orsaken till deras ökade närvaro att nya värnpliktiga behöver utbildas samt det ”försämrade” världsläget. Enligt försvarsmakten kan det faktiskt få motsatt effekt bland allmänheten att de ökar sin närvaro, alltså att ännu fler båtar åker ut.
– Det finns en okunskap och fritidsbåtar kommer för nära för att ta selfies, säger Rebecca Landberg, kapten i marinen, till SVT.

Här är områdena som gäller:
* Stockholms södra skärgård, främst Hårsfjärden, Mysingen och nordvart mot Dalarö, Långbälingssund, Järnholmssund och Gåsstensfjärden.
Stockholms mellersta skärgård, norr och syd om Björkö Kroksö, området runt Korsö, Träsköfjärden och området runt Lådna Låren.
Stockholms norra skärgård, området runt Söderarm.
Gryts och Valdemarsviks skärgård.
Karlskronas yttre redd.
*Göteborgs skärgård, främst mellan Björkö och Tistlarna.

Du kanske även gillar detta