Lär dig hur ekolodet fungerar

Fiskejournalens medarbetare och havsfiskeexpert Bo Hall kan mer än de flesta när det gäller ekolod. Nu erbjuder han ekolodsutbildning på ett antal orter.
Utbildningen sker på två kvällar och självklart slinker en hel del fisketips med. Kursen kostar 500 kronor, antalet platser är begränsad.
Här nedan hittar du orter där utbildningen hålls, och kontaktuppgifter för att anmäla dig.

Eskilstuna 25-26 augusti (Kvällar)
Berras Sportfiske, 016-130770

Kil, Värmland 6 sept (heldag, lördag)
Anders 070-7165411

Karlskoga 15-16 september (Kvällar)
Mikael 070-5822469

Karlstad 17-18 september (Kvällar)
Vildmarksliv 054-543000

Eslöv 24-25 september (Kvällar)
Christian 0738-410549

Hässleholm 29-30 september (Kvällar)

Bo Hall, aldrig långt från ett ekolod.

Bo Hall, aldrig långt från ett ekolod.

Tom Munkberg 070-26 25 965

Helsingborg 1-2 oktober (Kvällar)
Fredrik Persson, mail.  zeus_hbg@hotmail.com

Jönköping 6-7 oktober (Kvällar)
Fiske outdoor 036-3336007

Växjö 1-2 december (Kvällar)
Kjell 0708- 109010

Malmö  22-23 september (Kvällar)
Sportfiskegiganten 040-188878

För datum och tid på nedanstående orter, håll dig uppdaterad på Facebook i ”Ekolodskurser med Bo Hall”.
Stockholm
Lidköping
Växjö
Linköping

Frågor om kursen, maila till Bo Hall: havsfiske@havsfiske.net

Annons
AKTUELLT

Historiska drömhugg från djupet

Blåkveite, uer och lubb i all ära, men när Team Rolex summerar sin lyckade satsning i Eggakantens brådjup är det en rekordstor långstjärt och en svindlande havskatt som utmärker sig. Den sistnämnda tvingade ner vågen till 25,2 kilo – 8 kilo över gällande världsrekord!

Den moderna ekolodskolan

Alla sportfiskare drömmer om vad som finns under vattenytan. Med Garmins Chirp-teknik kan du se hur grunden verkligen ser ut och var vegetationen växer. Du kan även se fiskarna och bedöma deras storlek. Här berättar vi hur den nya moderna tekniken fungerar!

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...