Om det som sker i havet hände på land, skulle det toppa löpsedlarna, nyhetssändningarna och beslutsfattarnas agendor. " /> Läs om haven i hängmattan | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Den som inte bryr sig om miljön, borde väl ändå reagera på att ekonomiska resurser raderas samtidigt som ekologin i våra hav fungerar allt sämre?
Läs om haven i hängmattan

Om det som sker i havet hände på land, skulle det toppa löpsedlarna, nyhetssändningarna och beslutsfattarnas agendor.
Men så länge det ser bra ut på den glittrande ytan är det få som förstår det allvarliga läget. Ofta dröjer det allt för länge innan vi ser effekterna av överfiske, övergödning, utsläpp, klimatförändringar, och spridning av plast och kemikalier.

Havens årliga omsättning värderas till cirka 21 tusen miljarder kronor.

Havens årliga omsättning värderas till cirka 21 tusen miljarder kronor, vilket motsvarar världens sjunde största ekonomi, enligt en ny WWF-rapport. En stor internationell WWF-rapport ”Reviving the Ocean Economy” beskriver hur vi kan återställa haven.
Vi är många som oroas av hoten, men vi är också många som vill agera för att rädda haven och säkra en hållbar framtid. Varför inte börja med att ladda hem WWF-rapporten och ta med den ut i hängmattan. Dyk djupt ner i havens möjligheter och utmaningar.

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta