Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Lax även i Dalälven

Nu börjar blanklaxen stiga i de svenska Östersjöälvarna. I måndags landades årets första i Älvkarleby – en fisk på 12,8 kilo.
Efter förra årets dåliga laxuppgång är det med en viss bävan som älvfiskarna inväntar de första blanklaxarna. Ska dom komma i år?
Jodå, nog ser det hoppfullt ut. Trollingfiskarna i södra Östersjön har fått bra fångster, laxen har börjat stiga i Mörrumsån och nu verkar den även vara på väg längre norrut.
I måndags fick Simon Hansen en blanklax på 12,8 kilo på A-sektionen i Älvkarlebyfisket i Dalälven. Därmed kan han räkna med en graverad Ambassadeur 7000 i belöning för att ha fångat årets första majlax.
Sedan dess har ytterligare en blanklax landats i Älvkarleby och nu inväntar vi rapporter från de längre norrut belägna älvarna.
Kolla fångstdata i Älvkarleby Sportfiske.
Svenne Andersson

Simon Hansen fångade årets första blanklax i Älvkarleby i måndags.


Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta