I den berömda Hertingforsen i Ätran sitter en kamera som registrerar uppvandrande laxar. En rekordlax fastande nyligen på film. " /> Lax på 131 cm filmades i Ätran | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Den stora laxen fångades på film. Vad kan den väga?
Lax på 131 cm filmades i Ätran

I den berömda Hertingforsen i Ätran sitter en kamera som registrerar uppvandrande laxar. En rekordlax fastande nyligen på film.
Alldeles nyligen har det simmat upp en lax som mätte 1 meter och 31 centimeter. ”Vikten kan man bara spekulera i men den kan mycket väl ligga över 25 kilo!” skriver ekologikonsulten Ingemar Alenäs på sin sida om Hertingprojektet där filmen från fiskdata.se också kan ses. Vad tror ni, vad väger den relativt välmatade laxen?

 

 

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta