I den berömda Hertingforsen i Ätran sitter en kamera som registrerar uppvandrande laxar. En rekordlax fastande nyligen på film. " /> Lax på 131 cm filmades i Ätran | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Den stora laxen fångades på film. Vad kan den väga?
Lax på 131 cm filmades i Ätran

I den berömda Hertingforsen i Ätran sitter en kamera som registrerar uppvandrande laxar. En rekordlax fastande nyligen på film.
Alldeles nyligen har det simmat upp en lax som mätte 1 meter och 31 centimeter. ”Vikten kan man bara spekulera i men den kan mycket väl ligga över 25 kilo!” skriver ekologikonsulten Ingemar Alenäs på sin sida om Hertingprojektet där filmen från fiskdata.se också kan ses. Vad tror ni, vad väger den relativt välmatade laxen?

 

 

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Anders Lundkvist berättar om sina bästa kajaktips. Foto: Privat
Dra drömfisken från kajak – gratis snabbkurs!

Några av landets mest framgångsrika sportfiskare utövar sin hobby från kajak. Låter det vingligt och krångligt? Vi föreslår att du tar hjälp av experter innan du ger dig ut!

Under onsdagen kan du nämligen kroka arm med Umeå Kanotklubb på distans, och lyssna på en gratis föreläsning kring kajakfiske.
De konstaterar att allt fler fiskar från just kajak, och att de därför har bett deras medlem Anders Lundkvist att berätta mer om detta.
De bjuder på en kostnadsfri snabbkurs i kajakfiske online under onsdagskvällen.
Här kan du anmäla dig och läsa mer om föreläsningen.

Du kanske även gillar detta