Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Lax på torrfluga

”När du kastar tvärströms ska du menda linan uppströms, genast när den träffar vattnet. På så sätt kan din fluga driva ett stycke innan den börjar stripa.” Läs fler flugfisketips i senaste Fiskejournalen. (Foto: Jesper Fohrmann)

Att fånga lax på torrfluga är en dröm för många. I Fiskejournalen nummer 6 berättar Jesper Fohrmann hur du gör.
Torrflugefiske anses av många vara en av de mer spännande metoderna. I senaste Fiskejournalen får du följa med Fiskejournalens Jesper Fohrmann längs älvstranden och uppleva det ultimata laxflugfisket – med torrfluga!
– Det är inte så konstigt eller svårt som det låter, säger Jesper.
www.fishmadman.com kan du läsa mer om torrflugefiske efter lax. Fiskejournalen hittar du där tidningar säljs.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nors – bra föda för rovfiskar. Foto: Länsstyrelsen
Se där – plötsligt påträffades nors i Försjön

Försjön i Eksjö kommun är ett populärt sportfiskevatten, där det genom årens lopp satts ut flera olika arter med syftet att stärka bestånden. Nu har det för första gången i modern tid påträffats nors i sjön.

Redan på 1800-talet sattes det ut röding och gös i Försjön, och senare skedde även stödutsättning av gädda och sik. En nyligen publicerad undersökning om fiskbeståndet i Försjön visar att det domineras av abborre, men för första gången i modern tid konstateras det finnas nors i sjön. Arten sattes ut redan 1905, men har alltså inte påträffats där på senare tid.

Förutom fisk fångades även signalkräftor. I bottensatta nät fångades mycket få individer medan fångstvikten var normal jämfört med sjöar av liknande storlek och djup på höglandet, rapporterar länsstyrelsen i Jönköping. Resultatet från provfisket visar att sjöns ekologiska status med avseende på fisk är god.

– Att det fångades få fiskar var väntat och är en följd av Försjöns karga och näringsfattiga karaktär. Däremot medför den rika förekomsten av nors och signalkräftor bra förutsättningar för sjöns fina bestånd av abborre, säger Rasmus Linderfalk, fiskerikonsulent vid Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Du kanske även gillar detta