Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Lax på torrfluga

”När du kastar tvärströms ska du menda linan uppströms, genast när den träffar vattnet. På så sätt kan din fluga driva ett stycke innan den börjar stripa.” Läs fler flugfisketips i senaste Fiskejournalen. (Foto: Jesper Fohrmann)

Att fånga lax på torrfluga är en dröm för många. I Fiskejournalen nummer 6 berättar Jesper Fohrmann hur du gör.
Torrflugefiske anses av många vara en av de mer spännande metoderna. I senaste Fiskejournalen får du följa med Fiskejournalens Jesper Fohrmann längs älvstranden och uppleva det ultimata laxflugfisket – med torrfluga!
– Det är inte så konstigt eller svårt som det låter, säger Jesper.
www.fishmadman.com kan du läsa mer om torrflugefiske efter lax. Fiskejournalen hittar du där tidningar säljs.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
21 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta