Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Lax på väg

Ett oväder har förvandlat Skokomish Valley Road i Manson County USA till en fiskväg. (Foto: Youtube)

Ett oväder i trakten av Seattle, USA, ledde orsakade översvämningar och märkliga syner.
De som kom körande längs Skokomish Valley Road i Manson County USA i början av förra veckan, blev vittnen till en synnerligen ovanlig händelse. Som ur slutscenen från filmen Hitta Nemo försökte laxar ta sig över vägen. Översvämningarna till följd av en tids oväder tycks ha desorienterat de lekvandrande fiskarna.
Förmodligen blir det inte aktuellt men något övergångsställe för laxen eller ombyggnation till fiskväg, men på andra håll arbetas det för full med att göra fri väg för arten. Klicka här.
Morgan Fihn
httpv://www.youtube.com/watch?v=2fr9bY0_JB8

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta