Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Lax på väg

Ett oväder har förvandlat Skokomish Valley Road i Manson County USA till en fiskväg. (Foto: Youtube)

Ett oväder i trakten av Seattle, USA, ledde orsakade översvämningar och märkliga syner.
De som kom körande längs Skokomish Valley Road i Manson County USA i början av förra veckan, blev vittnen till en synnerligen ovanlig händelse. Som ur slutscenen från filmen Hitta Nemo försökte laxar ta sig över vägen. Översvämningarna till följd av en tids oväder tycks ha desorienterat de lekvandrande fiskarna.
Förmodligen blir det inte aktuellt men något övergångsställe för laxen eller ombyggnation till fiskväg, men på andra håll arbetas det för full med att göra fri väg för arten. Klicka här.
Morgan Fihn
httpv://www.youtube.com/watch?v=2fr9bY0_JB8

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta