Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Laxbjässe från Ätran

Troligen årets hittills största på Västkusten, rapporterar vår laxexpert Hans Schibli om den laxbjässe på 15,5 kilo som i söndags drog i Ätran.
15,5 kilo är en riktigt tung lax i våra Västkustälvar. Tung var den också för fångstmannen, Timo Marttiini fårn Ljungby, som fick jobba i en dryg halvtimma innan laxen kunde bärgas. Allt under överinseende av ett femtiotal åskådare på promenaden.
Timo är en rutinerad laxfiskare, men det här var ändå personligt rekord med god marginal. Tidigare toppfångst har legat på drygt nio kilo. Men så är heller inte 15-kiloslaxar vardagsmat i Ätran.
Bild på storlaxen kan skådas på Hallands Nyheters hemsida.
Svenne Andersson

Relaterad nyhet från din region
45 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Försvarsmakten meddelar att de kommer att öka sin närvaro i skärgården.
Här ska sportfiskare se upp för militären!

Det är många som ska samsas om utrymmet i skärgården. Försvarsmakten meddelar nu att de kommer att öka sin närvaro i både Stockholms skärgård och områden utanför Göteborg, där det finns anledning för sportfiskare att hålla sig undan.

Enligt försvarmakten är orsaken till deras ökade närvaro att nya värnpliktiga behöver utbildas samt det ”försämrade” världsläget. Enligt försvarsmakten kan det faktiskt få motsatt effekt bland allmänheten att de ökar sin närvaro, alltså att ännu fler båtar åker ut.
– Det finns en okunskap och fritidsbåtar kommer för nära för att ta selfies, säger Rebecca Landberg, kapten i marinen, till SVT.

Här är områdena som gäller:
* Stockholms södra skärgård, främst Hårsfjärden, Mysingen och nordvart mot Dalarö, Långbälingssund, Järnholmssund och Gåsstensfjärden.
Stockholms mellersta skärgård, norr och syd om Björkö Kroksö, området runt Korsö, Träsköfjärden och området runt Lådna Låren.
Stockholms norra skärgård, området runt Söderarm.
Gryts och Valdemarsviks skärgård.
Karlskronas yttre redd.
*Göteborgs skärgård, främst mellan Björkö och Tistlarna.

Du kanske även gillar detta