Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Laxen stiger i Mörrumsån

Den senaste tiden har vi kunnat rapportera om goda laxfångter i Hanöbukten – och nu har laxen börjat stiga i Mörrumsån. De senaste dagarna har det kommit upp flera fina blankingar.
Efter några strölaxar under första halvan av maj har sportfiskarna i Mörrum ivrigt väntat på nästa laxsteg – och nu verkar det ha inträffat. I fredags fångades en riktig storlax uppe på Vittskövlesträckan. Den 18,4 kilo tunga och 110 centimeter långa laxen fångades av Dan Pedersen på fluga.
Ytterligare en handfull blanklaxar kom upp under helgen, så nu väntar vi på det riktiga laxracet. Söndagens rejäla regnväder lär sätta ytterligare fart på laxstigningen.
Mer info på Kronolaxfiskets hemsida.
Svenne Andersson

Dan Pedersen med en riktigt grov Mörrumslax, 18,4 kilo tung. (Foto: Kronolaxfisket)


Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta