Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Laxens lek förstörd

När SVT var på plats vid Gullspångsälven för knappt två veckor sedan visste man fortfarande inte hur stora skador som skett. Nu kan länsstyrelsen konstatera att årets laxlek är förstörd. (Bild/källa: SVT Västnytt)

Årets lek för Gullspångslaxen har förstörts. Detta rapporterar Västnytt i kväll efter att har pratat med representanter för länsstyrelse och kommun.
Det hela började med ett oljeläckage i Fotrums anläggning i Gullspång för två veckor sedan. Företaget var då tvingat till att stänga ned anläggningen, varpå sjön Skagern nådde övre dämningsgräns. När Fortum sedan släppte vatten gjordes detta i mängd som var upp mot 50 gånger mer än normalt.
– I stort sett allt lekgrus har försvunnit eller flyttats efter det stora utsläppet, berättar miljöinspektör Robert Skogh för Västnytt.
SVT Västnytt var på plats efter att Fortum släppt på vattnet. Här kan du se inslaget.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta