[/caption] " /> Laxfiskare sköt sig själv | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Laxfiskare sköt sig själv

En laxfiskare överlevde efter att ha skjutit sig i huvudet av misstag. (Foto/källa: Wikipedia commons)

En 51-åring man såg en lax i floden Dechutes River i Thurston County, USA. Hans plan var att skjuta fisken, men det gick inte riktigt som han tänkt sig. Kulan träffade en sten, studsade tillbaka och träffade honom i huvudet.
– Vi är glada att han lever, säger hans svärmor till Kiro TV.
När han kom hem hade han en skottskada i huvudet, i stället för en lax till söndagsmiddagen blev hans anhöriga väldigt oroliga. När han vägrade berätta vad som hänt ringde flickvännen larmnumret.
I polisförhöret erkände 51-åringen – i stället för ett fiskespö hade han använt ett 22-kalibrigt gevär.
– Han såg sin middag i vattnet och sköt mot den. Han missade middagen och träffade en sten, och kulan studsade tillbaka och träffade honom i huvudet, säger Greg Elwin på sheriffkontoret i Thurston, till Kiro TV.
Mannen, som riskerar att förlora synen på ena ögat, ville inte kommentera händelsen.
Fallet är nu under utredning. Maxstraffet för att skjuta fisk med gevär är ett år i fängelse, skriver Daily Mail.
Här kan du se ett tv-inslag om incidenten.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Snart kanske denna art återfinns i svenska vatten. Foto: Karolina Wikander/SLU
Sensationella svenska fyndet – långt från stallet

SLU:s personal på fartyget R/V Svea fick ett oväntat men uppskattat besök i sina nät när de genomförde en expedition på Nordsjön. Det handlar om en sjöhäst – som rörde sig långt ifrån sitt hemmastall.

SLU berättar i ett pressmeddelande att de aldrig har fångat någon sjöhäst tidigare. Den aktuella arten, kortnosad sjöhäst, lever vanligtvis i varmare vatten, och detta fynd gjordes i området där Nordsjön möter Skagerak, på danskt vatten.

Snart i svenska vatten?
Enligt SLU hittades den första sjöhästen i danskt vatten på 50 år 2017, men sedan dess har det rapporteras enstaka fynd av sjöhästar då och då. Senast i veckan hittades ett levande exemplar av arten allmän sjöhäst (hippocampus guttulatus) på en strand i Vejers på danska västkusten.

– Det verkar som om sjöhästar blir vanligare här och det lär inte dröja länge innan någon dyker upp också i svenska vatten, säger Peter Rask Møller, docent vid Statens Naturhistoriske Museum vid universitetet i Köpenhamn.

Söhästen som fångades på Svea levde tack och lov, och släpptes tillbaka efter fotografering. Bilderna skickades till en brittisk expert för artbestämning, vilka bekräftat att det rör sig om en honfisk av arten kortnosad sjöhäst (hippocampus hippocampus).

Här kan du läsa mer om fyndet.

Du kanske även gillar detta