Visst går det – lyder stridsropet för den grupp entusiaster som den 11 september anordnar en laxfiskedag för funktionshindrade i Forshagaforsen. Under dagen kommer en rad olika möjligheter att presenteras. " /> Laxfiske för funktionshindrade | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Fiskejournalen
Trots att han är rullstolsburen åker Eric Byh land och rike runt i jakten på harr och öring.
Laxfiske för funktionshindrade

Visst går det – lyder stridsropet för den grupp entusiaster som den 11 september anordnar en laxfiskedag för funktionshindrade i Forshagaforsen. Under dagen kommer en rad olika möjligheter att presenteras.

– Denna dagar har som syfte att ge personer med olika funktionshinder en möjlighet att utföra något som de aldrig haft en tanke på att ens försöka sig på, nämligen avancerat flugfiske efter lax i strömmande vatten, säger mannen bakom arrangemanget, Micke Nyberg. Genom sitt företag Anglerman har han tagit initativet till den här dagen.
På plats vid Forshagaforsen kommer det att finnas leverantörer och instruktörer som berättar om möjligheterna, visar utrustning, ger kastinstruktioner samt allmänna tips och råd.
Bland deltagarna märks Eric Byh, en flugfiskare med funktionshinder. Eric sitter i rullstol, men trots detta besöker han varje sommar både sjöar och rinnande vatten i Skandinavien i jakt på storöring och harr. En annan kändis som kommer är Anders ”Järnmannen” Olsson, guldmedaljör i simning vid Paralympics. Nu vill ”Järnmannen” pröva den nya utmaningen – att fiska lax.
En rad sponsorer har gjort arrangemanget möjligt: Sportfiskarna, Vision Fly Fishing, Fly Dressing, Rullarnas personliga assistans, Forshaga kommun, Camp Järnmannen, Profil 46 och Fiskejournalen.
Mer information om arrangemanget hittar man på den här länken.

Svenne Andersson

Relaterad nyhet från din region
Du kanske även gillar detta