" /> Laxlycka i Mörrum | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Laxlycka i Mörrum

”Jag kände mig som prinsessa i Mörrum”, rapporterar Siss Svensson till FJ. Kanske inte så konstigt när hon höjt sin personbästa på lax med dryga tio kilo!
Siss Svensson var en av de lyckliga som fick vara med när blanklaxen steg i Mörrumsån i början av juni. Den 1 juni fiskade hon på pool 27 när hon kände det där tunga gunget i spöet.
”När jag blundar kan jag fortfarande känna när den hugger och jag inser att det faktiskt är fish on”, skriver hon.
Siss har tidigare aldrig fått en lax över två kilo så det var naturligtvis oerhört nervöst innan den till slut låg på land. Gläjdetjutet lär ha hörts ända från pool 27 ner till Laxens hus.
Laxen vägde 12,08 kilo och var 100 centimeter lång.

Efter en liten laxrusch i början av månaden har det blivit stiltje i laxfångsterna i Mörrum. Främsta orsaken är nog att vattenståndet sjunkit mycket snabbt och ett tag var nere i 10 sekundkubik. Men de senaste dagarnas skyfall över Småland och Blekinge lär trycka upp vattnet igen och då kan det bli fart på laxarna som väntar ute i Pukaviksbukten.
Kolla läget på Kronolaxfiskets hemsida.
Svenne Andersson

Siss Svensson med den fantastiskt vackra och välformade laxen hon fångade i Mörrum.

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta