" /> Laxlycka i Mörrum | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Laxlycka i Mörrum

”Jag kände mig som prinsessa i Mörrum”, rapporterar Siss Svensson till FJ. Kanske inte så konstigt när hon höjt sin personbästa på lax med dryga tio kilo!
Siss Svensson var en av de lyckliga som fick vara med när blanklaxen steg i Mörrumsån i början av juni. Den 1 juni fiskade hon på pool 27 när hon kände det där tunga gunget i spöet.
”När jag blundar kan jag fortfarande känna när den hugger och jag inser att det faktiskt är fish on”, skriver hon.
Siss har tidigare aldrig fått en lax över två kilo så det var naturligtvis oerhört nervöst innan den till slut låg på land. Gläjdetjutet lär ha hörts ända från pool 27 ner till Laxens hus.
Laxen vägde 12,08 kilo och var 100 centimeter lång.

Efter en liten laxrusch i början av månaden har det blivit stiltje i laxfångsterna i Mörrum. Främsta orsaken är nog att vattenståndet sjunkit mycket snabbt och ett tag var nere i 10 sekundkubik. Men de senaste dagarnas skyfall över Småland och Blekinge lär trycka upp vattnet igen och då kan det bli fart på laxarna som väntar ute i Pukaviksbukten.
Kolla läget på Kronolaxfiskets hemsida.
Svenne Andersson

Siss Svensson med den fantastiskt vackra och välformade laxen hon fångade i Mörrum.

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta