Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Laxpromenad längs Lagan

En höstdag vid Lagan i centrala Laholm. (Foto. Christel Lind)

Som ett led i att uppmärksamma Lagan och laxen utifrån ett besöks- och turistperspektiv planerar Laholms kommun att under hösten göra ett antal aktiviteter. Den första i raden är en laxpromenad längs Lagan.
Nu på fredag klockan 15.00 är det premiär för ”En laxpromenad längs Lagan”. Per Asklund, kommunstyrelsens ordförande tillsammans med Roland Gottfridsson, Laholms Laxfiske och Morgan Rubensson, Statkraft inviger vandringen. Starten sker vid Statkrafts anläggning och fortsätter mot grönområdet nedanför Rökeriet.
Lagan och laxfisket har blivit alltmer attraktivt ur ett besöks och turistperspektiv. För att tillgängliggöra och lyfta möjligheterna med Lagan och laxen kommer Laholms kommun framöver att arbeta mer aktivt med Lagan och laxen.
Här
hittar du mer information om laxfisket i Lagan.
Ni missar väl inte Fiskejournalens engagemang för atlantlaxen? Klicka här!
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Anders Lundkvist berättar om sina bästa kajaktips. Foto: Privat
Dra drömfisken från kajak – gratis snabbkurs!

Några av landets mest framgångsrika sportfiskare utövar sin hobby från kajak. Låter det vingligt och krångligt? Vi föreslår att du tar hjälp av experter innan du ger dig ut!

Under onsdagen kan du nämligen kroka arm med Umeå Kanotklubb på distans, och lyssna på en gratis föreläsning kring kajakfiske.
De konstaterar att allt fler fiskar från just kajak, och att de därför har bett deras medlem Anders Lundkvist att berätta mer om detta.
De bjuder på en kostnadsfri snabbkurs i kajakfiske online under onsdagskvällen.
Här kan du anmäla dig och läsa mer om föreläsningen.

Du kanske även gillar detta