Ska du på semester till Irland? Missa inte den enorma keramiklaxen i Belfast! " /> Tio meter lax i Belfast | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Det finns både fint lax- och havsöringfiske på Irland och de lär ha en av de största laxstayerna i Världen. Foto: William Murphy /CC
Tio meter lax i Belfast

Ska du på semester till Irland? Missa inte den enorma keramiklaxen i Belfast!
På Donegall Quay i Belfast, längs stranden av River Lagan, står en tio meter lång skulptur föreställande en lax. Det är den irländska multikonstnären John Kindness som är mannen bakom tiometerslaxen i vackert glaserad keramik som pryder kajen i Belfast hamnkvarter. Mer fiskkonst åt folket!
Bilden är tagen av William Murphy, Creative Commons.

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Andersson, Götene SFK, med en präktig lax från Vänern. Frågan är vem som drar den största under årets Kinnekulleträffen? Foto: Privat
Laxfest på Vänern – här kan du se fiskarna!

Kinnekulleträffen är årets största händelse för många trollingfiskare i Sverige. Under lördagen och söndagen kommer båtarna att sprida ut sig på ett glödhett Vänern – som har levererat väldigt mycket lax de senaste veckorna.

Det har rapporterats in många laxar över 10 kilo den senaste tiden, både vilda och sådana som har satts ut som smolt. Det tyngsta exemplet är Marcus ”Wibbe” Weibergs exemplar på hela 13 kilo, som du kan läsa om här.

Frågan är förstås om någon fångar en ännu större fisk under den klassiska tävlingen Kinnekulleträffen, som detta år avgörs som en onlinetävling? På söndag eftermiddag har vi svaret.
Fredrik Andersson i arrangörsklubben Götene SFK hälsar att alla kan följa dramatiken på denna sida, där det kommer att visas bilder på alla inrapporterade fiskar!

Du kanske även gillar detta