[/caption] " /> Laxtävling med släpp | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Laxtävling med släpp

Fina uppväxtlaxar väntar de team som lyckas pricka rätt i helgens trollingtävling.

Laxen är tillbaka – och så är även trollingtävlingen i östra Blekinge. Karlskrona Salmon Tournament är tävlingen där det blir möjligt att släppa tillbaka de fångade laxarna.
Laxtillgången i Östersjön är bättre än på många år och det betyder ett ökat intresse för trollingfiske. Ett intresse som Pär Olsson och hans kamrater fångat upp genom att kommande helt arrangera Karlskrona Salmon Tournament. Namnet är möjligt lite missvisande eftersom tävlingshamn är Sandhamn, ett par mil öster om Karlskrona. Där ställer huvudsponsorn Sandhamns Marine upp med exklusivt boende och båtplats i hamnen för deltagarna.
– Vi har utan problem fått stora sponsorer som Abu Garcia, Bios och Normark att stötta arrangemanget, berättar Pär Olsson.
Årets tävling, som alltså avgörs kommande helg, har ett begränsat deltagarantal och trollingeliten kommer från hela södra Sverige för att delta, men nästa år hoppas arrangörerna kunna göra en större tävling.
Mer information på http://www.under-ytan.se.
Svenne Andersson

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta