[/caption] " /> Laxtävling med släpp | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Laxtävling med släpp

Fina uppväxtlaxar väntar de team som lyckas pricka rätt i helgens trollingtävling.

Laxen är tillbaka – och så är även trollingtävlingen i östra Blekinge. Karlskrona Salmon Tournament är tävlingen där det blir möjligt att släppa tillbaka de fångade laxarna.
Laxtillgången i Östersjön är bättre än på många år och det betyder ett ökat intresse för trollingfiske. Ett intresse som Pär Olsson och hans kamrater fångat upp genom att kommande helt arrangera Karlskrona Salmon Tournament. Namnet är möjligt lite missvisande eftersom tävlingshamn är Sandhamn, ett par mil öster om Karlskrona. Där ställer huvudsponsorn Sandhamns Marine upp med exklusivt boende och båtplats i hamnen för deltagarna.
– Vi har utan problem fått stora sponsorer som Abu Garcia, Bios och Normark att stötta arrangemanget, berättar Pär Olsson.
Årets tävling, som alltså avgörs kommande helg, har ett begränsat deltagarantal och trollingeliten kommer från hela södra Sverige för att delta, men nästa år hoppas arrangörerna kunna göra en större tävling.
Mer information på http://www.under-ytan.se.
Svenne Andersson

Relaterad nyhet från din region
20 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Andersson, Götene SFK, med en präktig lax från Vänern. Frågan är vem som drar den största under årets Kinnekulleträffen? Foto: Privat
Laxfest på Vänern – här kan du se fiskarna!

Kinnekulleträffen är årets största händelse för många trollingfiskare i Sverige. Under lördagen och söndagen kommer båtarna att sprida ut sig på ett glödhett Vänern – som har levererat väldigt mycket lax de senaste veckorna.

Det har rapporterats in många laxar över 10 kilo den senaste tiden, både vilda och sådana som har satts ut som smolt. Det tyngsta exemplet är Marcus ”Wibbe” Weibergs exemplar på hela 13 kilo, som du kan läsa om här.

Frågan är förstås om någon fångar en ännu större fisk under den klassiska tävlingen Kinnekulleträffen, som detta år avgörs som en onlinetävling? På söndag eftermiddag har vi svaret.
Fredrik Andersson i arrangörsklubben Götene SFK hälsar att alla kan följa dramatiken på denna sida, där det kommer att visas bilder på alla inrapporterade fiskar!

Du kanske även gillar detta