Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Laxyra vid Bornholm

Jan Rasmussen fångade den här praktpjäsen på 16,6 kilo, syd Nexö i söndags. (Foto: Bornholms Trollingklubb)

Laxtrollingfisket runt Bornholm och Simrishamn har varit bra hela vintern, så förväntningarna är skyhöga när det snart drar ihop sig till Trolling Master Bornholm. Den 10 april är sista dag att anmäla sig.
Trolling Master Bornholm är Skandinaviens största trollingtävling som brukar locka deltagare från fem-sex nationer. Tävlingen är mycket uppmärksammad i media, delvis beroende på att tv2 Bornholm är medarrangör och direktsänder, både i teve och på webben.
Så här i slutet på mars meddelar arrangören att det börjar brinna i knutarna om man vill anmäla sig. Sista anmälningsdag är den 10 april och eftersom redan 197 team är anmälda så kan det bli trångt om plats på slutet.

Arrangörerna visar också upp allt större laxar som lockbete. Förra helgen kom det upp en antal fina pjäser i viktklasserna mellan 10 och 17 kilo. Fiskar som landades både på Bornholm och i Simrishamn.
Läs mer om Trolling Master Bornholm här.
Svenne Andersson

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nej, det blir inget stopp för nya karpvatten. Foto: Marco Eichnar
Jubel bland sportfiskare – karpstopp dras tillbaka

Onsdagen var en segerns dag för svenska karpfiskare. Havs- och Vattenmyndigheten drar nämligen tillbaka sitt kritiserade förslag om att helt förbjuda utplantering av karp i nya vattenområden.

Fiskejournalen skrev för en tid sedan om den kraftiga kritiken mot Havs- och Vattenmyndigheten förslag, och nu har alltså sportfiskarna fått det glädjande beskedet att myndighetens ändrat sig.
– Det är glädjande att se att det faktiskt är möjligt att argumentera sakligt och få ett annat utfall. Nu kan man fortsatt utveckla sportfisket efter karp i landet under kontrollerade former, precis som vi hoppats, säger Svenska Karpklubbens ordförande Jon Sköld till Fiskejournalen.

De nya föreskrifterna som nu fastsatts innebär istället att det fortsättningsvis blir individuell prövning av ansökan hos respektive länsstyrelse som innan, vilket är exakt det som Svenska Karpklubben pekat på i sitt remissvar.
”På så vis kan vi fortsatt ha en god och kontrollerad möjlighet att skapa nya sportfiskevatten för Karp i Sverige och detta kan inte ses som annat än en viktig seger för alla som engagerar sig för karpfisket i vårt land”, skriver klubben på sin hemsida.
Här kan du läsa mer!

Du kanske även gillar detta