Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Laxyra vid Bornholm

Jan Rasmussen fångade den här praktpjäsen på 16,6 kilo, syd Nexö i söndags. (Foto: Bornholms Trollingklubb)

Laxtrollingfisket runt Bornholm och Simrishamn har varit bra hela vintern, så förväntningarna är skyhöga när det snart drar ihop sig till Trolling Master Bornholm. Den 10 april är sista dag att anmäla sig.
Trolling Master Bornholm är Skandinaviens största trollingtävling som brukar locka deltagare från fem-sex nationer. Tävlingen är mycket uppmärksammad i media, delvis beroende på att tv2 Bornholm är medarrangör och direktsänder, både i teve och på webben.
Så här i slutet på mars meddelar arrangören att det börjar brinna i knutarna om man vill anmäla sig. Sista anmälningsdag är den 10 april och eftersom redan 197 team är anmälda så kan det bli trångt om plats på slutet.

Arrangörerna visar också upp allt större laxar som lockbete. Förra helgen kom det upp en antal fina pjäser i viktklasserna mellan 10 och 17 kilo. Fiskar som landades både på Bornholm och i Simrishamn.
Läs mer om Trolling Master Bornholm här.
Svenne Andersson

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta