V–Joint Deep Dive rör sig i vattnet på ett otroligt realistiskt sätt. De patenterade gångjärnen gör att varje sektion av vobblern rör sig naturligt. Resultatet är en mjuk, böljande simrörelse som väcker gammelgäddans huggreflex. V-Joint Deep Dive är långsamt sjunkande och simmar på 3 meters djup. " /> Ledad med gångjärn | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Mathias Arnham
Ledad med gångjärn

V–Joint Deep Dive rör sig i vattnet på ett otroligt realistiskt sätt. De patenterade gångjärnen gör att varje sektion av vobblern rör sig naturligt. Resultatet är en mjuk, böljande simrörelse som väcker gammelgäddans huggreflex. V-Joint Deep Dive är långsamt sjunkande och simmar på 3 meters djup.

Finns i fem olika färger och två storlekar 9,5 centimeter/20 gram och 11 centimeter/30 gram.

Ca pris: 119:- (20g) och 129:- (30g)

www.outdooredge.se

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
En rad faktorer ligger bakom nedgången av gäddor i Göta älv och Nordre älv. Foto: Anders Lundin
Kris för populära gäddvatten – knappt någon föryngring

Göta älv i Ale kommun och Nordre älv inom Göteborgs stad har varit två populära gäddvatten för sportfiskare. Men frågan är hur länge till? En yngelinventering som Sportfiskarna genomfört visar på mycket låga tätheter av gäddyngel.

Det var på uppdrag av Göteborgs stad och Alefiskarna som Sportfiskarna inventerat gäddyngel i de båda älvarna. Bakgrunden var att gäddfisket har försämrats kraftigt under de senaste åren, och en teori är att föryngringen av gäddor inte fungerar tillfredsställande.

Inventeringen bekräftar just detta. I Nordre älv fångades endast två gäddyngel, båda strax nedströms Nordreälvsbron.
Här pekas flera faktorer ut som bidragande, exempelvis brist på bra lekområden, onaturlig vattenreglering, predation av spigg på gäddyngel samt predation av säl på vuxen gädda.

I Göta älv fångades 10 gäddyngel i det undersökta området.

De största hoten mot gäddbeståndet där anses, enligt Sportfiskarna, vara den onaturliga vattenregleringen, den tunga båttrafiken i älven samt predation från säl på vuxna och lekmogna gäddor.
Läs mer här!

Du kanske även gillar detta