Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Ledig för gäddfiske

Bli inte förvånad om Johan Löfström blandar sig i toppstriden i Meterligan. En tvådagars satsning resulterade i fem fina gäddor med toppnotering på 121 centimeter.

Johan Löfström var fast besluten om att klättra i Meterligan. Han tog ledigt två dagar från jobbet gav sig ut på Siljan. Totalt blev det fem gäddor och han klättrar nu från 12:e till 5:e plats.
Det börja röra på sig i 100-klubbens tävling Meterligan. Johan Löfström, Team Perax, visar att han gärna blandar sig i toppstriden då han tog ledigt från jobbet två dagar för att hårdsatsa på sjön Siljan.
– Första dagen var ruggigt trög och dröjde ända till skymning innan dagens enda vettiga gädda högg, berättar Johan.

Sedan lossnade det rejält dag två. Längsta gäddan mätte hela 121 centimeter och vägde 13,05 kilo. Det blev till slut fem fiskar på totalt 5,35 meter och Johan klättrar från 12:e till 5:e
Här kan du följa den spännande upplösningen i Meterligan
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfiske och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta