emin_marmorata_webAlexander Lexén och Emin Lager från solglasögonföretaget Leech beger sig ut på flugfiskeäventyr i Slovenien. Målet är att fånga en stor öring, inte vilken öring som helst utan en marmorataöring på 25 pund. " /> Leech fiskar marmorataöring | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Mathias Arnham
Leech fiskar marmorataöring

emin_marmorata_webAlexander Lexén och Emin Lager från solglasögonföretaget Leech beger sig ut på flugfiskeäventyr i Slovenien. Målet är att fånga en stor öring, inte vilken öring som helst utan en marmorataöring på 25 pund.
Marmorataöringen är i dagsläget relativt sällsynt och simmar endast i ett fåtal vattendrag. Marmoratan är en mytomspunnen fisk och historiskt sett har den skapat många spännande berättelser. Arten sägs vara mycket stridbar och kan växa sig riktigt stor. Det är just ett stort exemplar av marmorataöringen som Leech-gänget vill åt. Följ deras resa genom det slovenska landskapet i jakten efter supermarmoraten i filmen – Where the big fish rises.httpv://www.youtube.com/watch?v=m0dsw_PZcMA

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta