Ingemar Näslund och Leif Milling.[/caption] " /> Leif Milling och Ingemar Näslund på Fiskekryssningen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Mathias Arnham
Leif Milling och Ingemar Näslund på Fiskekryssningen
32_Näslund_Miling

Ingemar Näslund och Leif Milling.

I höst ger två av Sveriges klokaste och mest erfarna herrar ut varsin bok på ämnet flugfiske. På Fiskekryssningen presenterar och signerar de sina alster.
Det är med stolthet vi välkomnar Ingemar Näslund och Leif Milling ombord på Fiskekryssningen den 7-8 november i höst. Där har de en inofficiell smygvisning av sina nytryckta böcker.
Ingemar Näslunds bok heter ”Flugfiskeliv” och är formgiven och bildsatt av Lars Häreblad. Leif Milling kontrar med boken ”Älskade å” formgiven av Lena Andersson. Bägge dessa böcker lär vara perfekta julklappar till alla flugfiskare och fjällälskare. Du hittar författarna i båtens mässavdelning under lördagen.

Info om kryssningen
Boka här

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Så här såg det ut efter att Fortum stängt av vattnet i Väljeån. Foto: Privat
Fortum polisanmäls efter nolltappning i öringvatten

I somras fick människor vid Väljeån i Hälsingland rusa ut för att rädda sprattlande fisk, efter att vattnet plötsligt försvunnit på en sträcka av 2 kilometer. Nu har Länsstyrelsen i Gävleborg polisanmält Fortum för misstanke om brott mot miljöbalken.

Det var i juni 2020 som händelsen i Väljeån utspelade sig, där den lokala fiskevårdsföreningen befarar att flera årskullar av både harr och öring slogs ut. Det har gjorts stora insatser för fiskevården i det aktuella vattnet, och enligt vattendomen från 1950 ska minst en kubikmeter vatten per sekund alltid ska släppas.

Fortum erkände att en dammlucka stängts av misstag, men Länsstyrelsen i Gävleborg väljer ändå att polisanmäla bolaget för brott mot miljöbalken. Torrläggningen ska enligt länsstyrelsens bedömning medfört en påtaglig risk för skador på fisk och andra vattenlevande organismer.

– Bryter man mot en vattendom måste vi anmäla det så får miljöåklagaren göra en utredning på det här, säger Gustav Hartzell, handläggare på länsstyrelsens enhet för vattenverksamhet och fiske, till Hela Hälsingland.

Du kanske även gillar detta