[/caption] " /> Levrasjön levererade | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Levrasjön levererade

Christoffer Persson anmäler sin första 100-klubbare och får en vobbler från Cwc som belöning.

Christoffer Persson från Broby upplevde en mycket ombytlig fiskedag på Levrasjön. Långa perioder utan ett liv blev till dubbelhugg och till sist en drömgädda på 110 centimeter. Självklart anmäler han sin fångst till 100-klubben.
Det var tidig morgon när Christoffer gav sig ut på isen. Gäddorna lyste med sin frånvaro, men han gav inte upp. Efter att ha bytt plats ett antal gånger hittade han en givande vik som resulterade i ett dubbelhugg.
– Man fick upp glöden en aning och fortsatte fiska, säger Christoffer.
Efter ytterligare ett platsbyte hugger en riktig drömgädda. 110 centimeter lång och väldigt vackert tecknad.
– Vi såg den komma mot borrhålet genom kärnisen.
Efter fotografering och mätning fick gäddan simma tillbaks i skånska Levrasjön. Fiskemetoden var ismete och han agnade med mört.
Vill du läsa mer om 100-klubben? Klicka här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Johan Wernersson utmanade kylan och fick sin efterlängtade fisk. Foto: Privat
Johans kyliga fångst friskade upp Storfiskregistret

Januari kan väl knappast beskrivas som metets högtid, men de som utmanar kylan kan plötsligt hamna i rampljuset. Johan Wernersson fick exempelvis en ljusskygg fisk som friskade upp Storfiskregistret.

Johan och hans vapendragare Alexander Johansson bestämde sig för att inleda året med en fiskesatsning, och redan 1 januari började de med gäddfiske på öppet vatten, vilket resulterade i ett gäng fiskar. Det var dock dagen efter som den stora klev på – och då en helt annan art.
– Vi skulle meta några dagar, och var ute efter färna, id eller lake. Det var blött kallt och lerigt, berättar Johan för Fiskejournalen.

De började meta (bottenmete med glidtackel, hel räka med skal) runt 14-tiden och hade inte ett pet under hela dagen. Så fort mörkret lade sig small det dock till i Johans spö.

– Ett rejält hugg! Jag lyfte spöet och kände att det var en riktigt kraftfull fisk. Det blev en rejäl kamp och fisken gick rakt in i Alex lina och det blev kaos i mörkret, tur vi hade pannlampor.
Först trodde de att fisken hade gått loss, men Alex kände på linan och insåg att den var kvar och tillsammans fick de handdrilla in fisken.
– Till slut handlandade jag den med lera upp till kängskaftet, och när den ligger på mattan så inser jag att det är min största färna nånsin!


Den största i januari
Fisken var hela 59 centimeter lång och vägde 2 630 gram.
– Detta är den största färnan som någonsin regestrerats i januari. Senast inregistrerade färnan i januari var 1992, berättar Johan efter att ha dubbelkollat med Sportfiskarnas storfiskregister.

Vilka tips har han då till dem som vill fånga en kylig färna?
– Mina tre bästa tips för färna är hitta den djupaste hålan där färnorna patrullerar denna tid på året. Bottenmeta med hel räka med skal på, stort bete ger stor fisk – samt använd handvärmare och pannlampa.
Tack för tipsen Johan, och grattis till en präktig fisk, säger vi på Fiskejournalen!

Du kanske även gillar detta