[/caption] " /> Levrasjön levererade | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Levrasjön levererade

Christoffer Persson anmäler sin första 100-klubbare och får en vobbler från Cwc som belöning.

Christoffer Persson från Broby upplevde en mycket ombytlig fiskedag på Levrasjön. Långa perioder utan ett liv blev till dubbelhugg och till sist en drömgädda på 110 centimeter. Självklart anmäler han sin fångst till 100-klubben.
Det var tidig morgon när Christoffer gav sig ut på isen. Gäddorna lyste med sin frånvaro, men han gav inte upp. Efter att ha bytt plats ett antal gånger hittade han en givande vik som resulterade i ett dubbelhugg.
– Man fick upp glöden en aning och fortsatte fiska, säger Christoffer.
Efter ytterligare ett platsbyte hugger en riktig drömgädda. 110 centimeter lång och väldigt vackert tecknad.
– Vi såg den komma mot borrhålet genom kärnisen.
Efter fotografering och mätning fick gäddan simma tillbaks i skånska Levrasjön. Fiskemetoden var ismete och han agnade med mört.
Vill du läsa mer om 100-klubben? Klicka här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta