Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Linan sprutade ut!

Innan Albin hann fram till hålet bestämde sig gäddan för att dra. Linan fullkomligt sprutade av rullen!
Unge Albin Andersson från Alingsås anmäler en riktigt snygg gädda till 100-klubben och berättar om en dramatisk fångst på sjön Mjörn:
”Jag hade precis satt ut alla spöna och skulle ta mig en bit mat när vippan länst bort löste ut. Då jag kom fram till hålet så sprutade fullkomligt linan av rullen”.
Den unge fiskaren fick dock kontroll på grejorna och på gäddan och kunde drilla upp en riktig fining. 110 centimeter mättes gäddan till innan den fick simma tillbaka.
Svenne Andersson

Albin Andersson med en fin Mjörngädda på 110 centimeter.


Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta